2023-24 Turkish Airlines Euroleague 6. Haftanın Panoraması ve Ödüller

2023-24 Turkish Airlines Euroleague 6. Haftanın Panoraması ve Ödüller

4 Kasım 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Turkish Airlines Euroleague‘de altıncı hafta programı tamamlandı.

Fenerbahçe’nin Olympiakos zaferi ile keyiflendiğimiz, Anadolu Efes’in Bologna mağlubiyeti sonrası canımızın sıkıldığı zorlu bir haftayı geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Geçen sezondan devam eden tam 18 maçlık galibiyet özlemini bu hafta sonlandıran bir takım vardı. Evet LDLC Asvel Villeurbanne‘dan bahsediyoruz. Bu sezon üst üste gelen 4 yenilginin ardından artık koç Parker’ın görevine son veren Fransız ekibi koç Pozzecco’yu göre benchin patronu olarak atamıştı. İlk maçta evlerinde direnseler de kazanamamışlardı ama İtalyan koçun takımın başında olduğu ikinci maçta zorlu Kaunas deplasmanında etkili bir hücum performansı eşliğinde 88-91’lik skorla kazanarak galibiyet özlemlerine son vermiş oldular. Biz de onları bu zorlu deplasmandaki reaksiyon galibiyeti için alkışlarla haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Koç Banchi’nin göreve gelmesiyle yeni sezona fırtına gibi başlayan bir Virtus Bologna izliyoruz. Bu başarılı başlangıcın başmimarı ise yeniden ligin en iyi 4 numarası olduğunu kanıtlayan Tornike Shengelia‘dan başkası değildi. Bu hafta da konuk ettikleri temsilcimiz Anadolu Efes’in zayıf boyalı alan savunması karşısında tam anlamıyla şov yaptı ve modern basketbolda point-forward nasıl olur dersini verdi. Alçak posttan birebirde ürettiği sayıların yanı sıra yaptığı servislerle de fark yarattı. Gürcü yıldız 31 dakika sahada kalırken 5-9 ikilik, 9-11 s.atış isabetleriyle 19 sayı üretirken istatistiklerine 5 ribaund ve 6 asist ekleyerek 30 verimlilik puanına ulaştı ve biz de onu alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Tornike Shengelia (Virtus Bologna): 19 sayı, 5 ribaund, 6 asist, 30 verimlilik puanı
  • Timothe Luwawu-Cabarrot (LDLC Asvel Villeurbanne): 19 sayı, 6 ribaund, 26 verimlilik puanı
  • Semi Ojeleye (Valencia): 19 sayı, 7 ribaund, 25 verimlilik puanı
  • Mike James (AS Monaco): 21 sayı, 5 ribaund, 3 asist, 22 verimlilik puanı
  • Milos Teodosic (Kızıl Yıldız): 16 sayı, 11 asist, 22 verimlilik puanı

PUAN DURUMU: