2023-24 Turkish Airlines Euroleague 7. Haftanın Panoraması ve Ödüller

2023-24 Turkish Airlines Euroleague 7. Haftanın Panoraması ve Ödüller

11 Kasım 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Turkish Airlines Euroleague‘de yedinci hafta programı tamamlandı.

Anadolu Efes ile sevindiğimiz, Fenerbahçe Beko ile canımızın sıkıldığı zorlu bir haftayı geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Sezona kötü bir giriş yapan ve koç değişikliğine giderek göreve koç Ivanovic’i getiren Baskonia, beklenen reaksiyonu bu hafta da göstermeyi başardı! Zorlu Pire deplasmanında Final Four adaylarından biri olarak gösterilen Olympiakos karşısında maça kötü bir giriş yapsalar da soyunma odasına tam 15sayı farkla giderek ne kadar potansiyelli bir takım olduklarını gösterdiler. İkinci yarıda rakibin sert savunması karşısında zorlanıp geri dönüşe engel olamasalar da maç topunu MIntyre ile sayıya çevirerek çok ama çok kritik bir deplasman galibiyeti aldılar. Biz de alkışlarla haftanın takımı ödülünü onlara takdim ediyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Kadrosunu büyük ölçüde koruyan son şampiyon Real Madrid, yaz döneminde pastanın çileği olarak Facundo Campazzo‘yu kadrosuna katmıştı. Arjantinli yıldız İspanyol devindeki ikinci dönemine nefis bir giriş yaptı ve ilk haftalardan fark yaratmaya başladı. Bu hafta da takımının konuk ettiği Bologna karşısında 100 sayı üreterek tam 26 sayı farkla kazandığı performansa liderlik eden isimdi. Tecrübeli maestro 29 dakika sahada kaldığı maçta 18 sayı, 6 ribaund, 11 asist, 3 top çalma gibi önemli istatistiklere imza atarken saece 1 top kaybı yaptı ve 39 verimlilik puanına ulaşıt, o sahadayken takımı rakibe tam 26 sayı farkla üstünlük sağladı! Biz de bu nefis performansının ardından onu alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Facundo Campazzo (Real Madrid): 18 sayı, 6 ribaund, 11 asist, 3 t.çalma, 39 verimlilik puanı
  • Kostas Mitoglou (Panathinaikos): 24 sayı (9-11 ikilik), 10 ribaund, 30 verimlilik puanı
  • Will Clyburn (Anadolu Efes): 20 sayı, 7 ribaund, 2 asist, 2 t.çalma, 28 verimlilik puanı
  • Chima Moneke (Baskonia): 20 sayı (6-7 ikilik), 4 ribaund, 2 asist, 28 verimlilik puanı
  • Walter Tavares (Real Madrid): 17 sayı, 7 ribaund, 4 asist, 28 verimlilik puanı

PUAN DURUMU: