2023-24 Turkish Airlines Euroleague Play-Off Serisi Beşinci Maçların Panoraması ve Ödüller

2023-24 Turkish Airlines Euroleague Play-Off Serisi Beşinci Maçların Panoraması ve Ödüller

9 Mayıs 2024 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Turkish Airlines Euroleague‘de play-off heyecanı serilerde oynanan beşinci maçlarla beraber sona erdi ve Final Four’a gidecek takımlar da belli oldu.

Temsilcimiz Fenerbahçe Beko‘nun tarih yazarak Final Four biletini kapmasıyla keyiflendiğimiz bir süreç oldu. Gelin birlikte beşinci ve son maçların panoramasını hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

EN İYİ TAKIM:

8 Mayıs Çarşamba gecesine kadar modern Euroleague tarihindeki play-off serilerinde oynanan 5. maçları hiçbir deplasman takımı kazanamamıştı, ev sahiplerinin 19-0’lık müthiş bir üstünlüğü vardı. İşte temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Monaco deplasmanında uzatmanın ardından 79-80 ile kazanarak hem Final Four özlemini gidermiş oldu hem de deplasman takımları adına devam eden bu kabusu sona erdiren takım olarak tarihe adını altın harflerle yazdırdı. Biz de temsilcimizi hem Final Four bileti hem de bu tarihi başarı için kutluyor, sarı laccivertlileri ayakta alkışlayarak haftanın takımı seçiyoruz.

EN DEĞERLİ OYUNCU (MVP):

Koç Ataman’ın gelişiyle son sıralardan kurtulup müthiş bir çıkış yakalayan Panathinaikos, 5.maçta Maccabi engelini geçerek 12 yıl süren Final Four özlemini de sonlandırmış oldu! Bu müthiş başarının başmimarı da kuşkusuz Kendrick Nunn oldu. Ekim sonunda NBA”den gelerek takıma katılan 28 yaşındaki solak skorer play-off serisinde tam olarak kalitesini ortaya koydu. 3 ve 4. maçta da 20 sayı bandını aşmış olan Nunn, 5. maçta yani karar maçında da sazı eline alan isimdi. 38 dakika sahada kalırken 26 sayı (6-10 üçlük, 2-7 ikilik, 4-4 s.atış), 5 ribaund, 4 asist, 1 top çalma, 3 top kaybı istatistikleriyle 27 verimlilk puanına ulaştı ve o sahadayken Yeşiller, Maccabi’ye +10 farkla üstünlük kurdular! Biz de Nunn’ı bu nefis peformansıyla beraber beşinci maçların MVP’si seçiyoruz.

EN İYİ BEŞ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Kendrick Nunn (Panathinaikos): 26 sayı, 5 ribaund, 4 asist, 27 vp
  • Nikola Milutinov (Olympiakos): 10 sayı, 10 ribuand, 2 asist, 26 vp
  • Kostas Sloukas (Panathinaikos): 15 sayı, 6 ribaund, 2 asist, 18 vp
  • Tarik Biberovic (Fenerbahçe Beko): 13 sayı, 5 ribaund, 17 vp
  • Nick Calathes (Fenerbahçe Beko): 14 sayı, 6 ribaund, 4 asist, 9 vp

FINAL FOUR EŞLEŞMELERİ: