2023-24 Turkish Airlines Euroleague Play-Off Serisi Dördüncü Maçların Panoraması ve Ödüller

2023-24 Turkish Airlines Euroleague Play-Off Serisi Dördüncü Maçların Panoraması ve Ödüller

5 Mayıs 2024 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Turkish Airlines Euroleague‘de play-off heyecanı tam gaz devam ediyor ve serilerdeki dördüncü maçlar da tamamlandı.

Tek temsilcimiz Fenerbahçe ile Ataşehir’de bu kez üzüldüğümüz dördüncü maçları geride bıraktık. Gelin birlikte ilk maçların panoramasını hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

EN İYİ TAKIM:

Temsilcimiz Fenerbahçe, Ataşehir’deki ilk maçı yani serinin 3. maçını kazanarak 2-1 öne geçince taraflı tarafsız tüm basketbolseverler sarı lacivertlilerin Ataşehir’de AS Monaco‘yu bir kez daha kazanarak adını Final Four’a yazdırmasına neredeyse kesin gözüyle bakıyordu. Ama gerek koç Obradovic gerekse Okobo işin renginin böyle olmayacağını gösterdiler. Fransız ekibi dersine çok iyi çalışmıştı bu kez ve Ouattara’nın fiziksel, ser oyunu sayesinde Calathes’i devre dışı bırakarak hücum organizasyonumuzu bitirdiler artı adam değişmelerde uzunları tepede bırakmamak için ikili hatta üçlü rotasyonlar uyguladılar. Artık evlerinde seriyi bitirip Final Four bileti kapma şansları var. Biz de onları bu önemli geri dönüş ve deplasman galibiyeti için haftanın takımı seçiyoruz.

EN DEĞERLİ OYUNCU (MVP):

Panathinaikos, OAKA’daki ilk maçı kaybederek seriyi zora sokmuştu. Belgrad’daki ilk maçta da yenilerek 2-1 geriye düştüler ki o maçta kaptan Kostas Sloukas‘ın çok ama çok etkisiz performansı canları epey sıkmıştı… Ancak Yunan maestro Belgrad’daki ikinci maçta, Pana adına tamam mı devam mı maçında ağırlığını tam olarak ortaya koydu, masaya yumruğunu vurdu. Hem skorer kimliği hem de takım arkadaşlarına yaptığı servislerle Maccabi savunmasını çaresiz bıraktı. 34 dakika sahada kalan Sloukas, 20 sayı (1-2 üçlük, 5-9 ikilik, 7-7 s.atış), 8 ribaund, 6 asist istatistikleriyle tam 32 verimlilik puanına ulaştı, dahası o sahadayken Yeşiller rakibe 12 sayı farkla üstünlük kurdular! Biz de bu etkileyici performansı için onu alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

EN İYİ BEŞ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Kostas Sloukas (Panathinaikos): 20 sayı, 8 ribaund, 6 asist, 32 vp
  • Shaquielle McKissic (Olympiakos): 21 sayı, 6 ribaund, 2 asist, 28 vp
  • Kendrick Nunn (Panathinaikos): 27 sayı, 3 ribaund, 4 asist, 27 vp
  • Mathias Lessort (Panathinaikos): 17 sayı, 7 ribaund, 3 asist, 26 vp
  • Nikola Milutinov (Olympiakos): 8 sayı, 11 ribaund, 18 vp

PLAY-OFF EŞLEŞMELERİ: