2023-24 Turkish Airlines Euroleague Play-Off Serisi İkinci Maçların Panoraması ve Ödüller

2023-24 Turkish Airlines Euroleague Play-Off Serisi İkinci Maçların Panoraması ve Ödüller

27 Nisan 2024 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Turkish Airlines Euroleague‘de play-off heyecanı tam gaz devam ediyor ve serilerdeki ikinci maçlar da tamamlandı.

Tek temsilcimiz Fenerbahçe ile deplasmanda bu kez üzüldüğümüz ikinci maçları geride bıraktık. Gelin birlikte ilk maçların panoramasını hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

EN İYİ TAKIM:

Diğer tüm serilerde ev sahibi takımlar ilk maçlarını kaybederken Real Madrid, WiZink’de konuk ettiği Baskonia’yı farklı yenerek neden normal sezonu lider bitirdiğini göstermişti. Ünvanını korumak için oldukça hevesli olan son şampiyon, ikinci maçta da bir kez daha dominant bir oyun ortaya koyarak tam 101 sayı üretip Baskonia’yı 11 sayı farkal geçmeyi başardı ve artık Berlin’de düzenlenecek Final Four bileti için sadece bir galibiyete ihtiyaçları var. Bu sonuçla 4 seride 2-0 önde olan tek takım konumuna gelen İspanyol devini sergilediği kaliteli basketbol ve farklı galibiyet nedeniyle ikinci maçların en iyi takımı seçiyoruz.

EN DEĞERLİ OYUNCU (MVP):

Arjantinli Sihirbaz Facundo Campazzo, yaz döneminde eski takımı Real Madrid‘e döndükten sonra tüm basketbolseverler tarafında sezonun MVP favorilerinden biri olarak görülüyordu. Ancak tecübeli oyun kurucu, beklentilerin altında bir sezon performansı sergiledi. Ama tabi bunun onun kalitesini değiştirmedi, düşürmedi. Nitekim ona asıl ihtiyaç oldukları play-off sahnesinde de Baskonia karşısındaki ikinci maçta sazı eline aldı. 27dakika sahada kalan Campazzo, 24 sayı (4-5 üçlük, 3-4 ikilik, 6-6 s.atış), 4 ribaund, 8 asist, 2 t.kaybı istatistikleriyle tam 33 verimlilik puanına ulaştı ve alkışlarla ikinci maçların MVP’si oldu.

EN İYİ BEŞ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Facundo Campazzo (Real Madrid): 24 sayı, 4 ribaund, 7 asist, 33 vp
  • Kostas Sloukas (Panathinaikos): 29 sayı, 3 ribaund, 4 asist, 28 vp
  • Jabari Parker (FC Barcelona): 24 sayı, 5 ribaund, 22 vp
  • Mathias Lessort (Panathinaikos): 11 sayı, 8 ribaund, 3 asist, 22 vp
  • Donatas Motiejunas (AS Monaco): 18 sayı, 2 ribaund, 2 asist, 21 vp

EŞLEŞMELER: