2023-24 Turkish Airlines Euroleague Play-Off Serisi İlk Maçların Panoraması ve Ödüller

2023-24 Turkish Airlines Euroleague Play-Off Serisi İlk Maçların Panoraması ve Ödüller

25 Nisan 2024 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Turkish Airlines Euroleague‘de play-off heyecanı başladı ve serilerdeki ilk maçlar tamamlandı.

Tek temsilcimiz Fenerbahçe ile deplasmanda sevindiğimiz ilk maçları geride bıraktık. Gelin birlikte ilk maçların panoramasını hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

EN İYİ TAKIM:

Normal sezonu 4. sırada bitiren Barcelona, temsilcimiz Fenerbahçe ile beraber 15-2’lik iç saha serisi ile ligin en iyi iç saha takımıydı. Ancak play-off serisinde daha ilk maçtan kendi sahalarında soğuk bir duş aldılar! Normal sezonun son bölümünde adeta alev almış, istim üstündeki Olympiakos bu momentumu play-off’a da taşımayı başardı. Koç Bartzokas’ın öğrencileri zorlu Palau Blaugrana deplasmanında ilk yarıda ettikleri 35-44’lük üstünlük sayesinde ikinci yarıda bir adım geride de olsa maç sonuna moralli giren taraf oldu. Son anlarda daha az hata yapan Yunan ekibi rakibini evinde 75-77’lik skorla geçerek servis kırdı. Biz de onları bu önemli deplasman galibiyeti için birinci maçların en iyi takımı seçiyoruz.

EN DEĞERLİ OYUNCU (MVP):

Fenerbahçe Beko, Monaco deplasmanında rakibin atletizmine ve yüksek temposuna cevap verebilmek için Motley’nin yokluğunda Sertaç ve Papagiannis’i 5 numarada kullanamadı. Bunun yerine kısa beşlere yöneldi ve özellikle Nigel Hayes-Davis‘in 5 numarada yer aldığı süper kısa beşlerle rakibin düzenlerini alt-üst etti. Tecrübeli forvet, sonrasında Sestina ile beraber oynadığında da etkili olurken uzatmaya giden maçta 39 dakika sahada kalırken 19 sayı (2-5 üçlük, 5-8 ikilik, 3-3 s.atış), 7 ribaund, 1 asist, 0 top kaybı istatistikleriyle 23 verimlilik puanına ulaştı. Biz de onu bu önemli performansı için alkışlarla ilk maçların MVP’si seçiyoruz.

EN İYİ BEŞ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Nigel Hayes-Davis (Fenerbahçe Beko): 19 sayı, 7 ribaund, 23 vp
  • Dzanan Musa (Real Madrid): 16 sayı, 3 ribaund, 3 asist, 20 vp
  • Marko Guduric (Fenerbahçe Beko): 11 sayı, 3 ribaund, 5 asist, 18 vp
  • Wade Baldwin (Maccabi Tel Aviv): 15 sayı, 7 asist, 18 vp
  • Filip Petrusev (Olympiakos): 12 sayı, 5 ribaund, 16 vp

EŞLEŞMELER: