2023-24 Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (21. hafta)

2023-24 Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (21. hafta)

4 Mart 2024 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi‘nde 21. hafta programını geride bıraktık.

Her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte oluştururken gelin ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Sekizkök’ün göreve gelmesiyle toparlanma sinyalleri veren ve play-off yarışında hamle yapmak isteyen Galatasaray Ekmas, bu hafta yarıştaki direkt ve denk rakiplerinden biri olan Türk Telekom karşısında deplasmanda olmasına rağmen çok iyi mücadele etti. Prepelic’in yine hücumu sürüklediği sarı kırmızılılar, pas trafiğini kurup iyi organize olunca pota altında McCormack silahını da en verimli şekilde kullamayı başardılar. Her ne kadar Telekom’dan Wallace maçı uzatmaya götürme şansını boş ve yakın bir atışla değerlendiremediği için şanslı da olsalar sergiledikleri kaliteli hücum basketbolu ve sonuçta gelen bu kritik deplasman galibiyeti için onları alkışlarla haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Yaz döneminde Crawford’u kaybeden Onvo Büyükçekmece‘nin yerini kiminle dolduracağı merak konularından biriydi. Ancak daha ilk maçlardan adayın net olduğunu görmüştük: Marcquise Reed! 1995 doğumlu Amerikalı guard milli aradan sonra da nefis bir dönüş yaptı. Düşme hattında takımının hedef maçlarından biri olan Bodrumspor karşılaşmasında tam anlamıyla şov yaptı. Sadece 23 dakika süre almasına rağmen 32 sayı (6-7 ikilik, 6-7 üçlük, 2-2 s.atış), 4 ribaund, 6 asist, 3 top çalma gibi parmak ıssırtan istatistiklere imza attı ve tam 43 verimlilik puanına ulaştı. Ayrıca o sahadayken takımının rakibine tam 32 sayı farkla üstünlük kurduğunu da belirtelim! Biz de onu alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak, kazanan takımların en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncuları arasından seçim yapılmıştır.)

  • Marcquise Reed (Onvo Büyükçekmece): 32 sayı, 4 ribaund, 6 asist, 43 vp
  • Evan Bruinsma (Onvo Büyükçekmece): 31 sayı, 9 ribaund, 2 asist, 35 vp
  • Yam Madar (Fenerbahçe Beko): 19 sayı, 5 ribaund, 10 asist, 33 vp
  • David McCormack (Galatasaray Ekmas): 21 sayı, 12 ribaund, 2 asist, 30 vp
  • Kelan Martin (Pınar Karşıyaka): 23 sayı, 2 ribaund, 5 asist, 28 vp

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak, en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncular arasından seçim yapılmıştır.)

  • Sertaç Şanlı (Fenerbahçe Beko): 24 sayı, 3 ribaund, 26 vp
  • Muhsin Yaşar (Darüşşafaka Lassa): 22 sayı, 7 ribaund, 26 vp
  • Yunus Emre Sonsırma (Aliağa Petkim): 19 sayı, 4 ribaund, 5 asist, 24 vp
  • Furkan Haltalı (Pınar Karşıyaka): 15 sayı, 6 ribaund, 2 asist, 23 vp
  • Erkan Yılmaz (Anadolu Efes): 15 sayı, 10 ribaund, 2 asist, 21 vp

PUAN DURUMU: