2023-24 Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (27. hafta)

2023-24 Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (27. hafta)

16 Nisan 2024 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi‘nde 27. hafta programını geride bıraktık.

Her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte oluştururken gelin ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Bu hafta hiç zorlanmadan yaptığımız bir seçim oldu açıkçası. Elbette önemli galibiyetlerin alındığı ve birçok iyi basketbol oynayan takımın olduğu bir haftaydı ama Türk Telekom‘un hem Enoch hem de Yiğitcan gibi 2 ilk beş oyuncusu birden yokken Fenerbahçe’yi devirmesi, sadece haftanın değil sezonun büyük sürprizlerinden biri oldu. 4 yabancı ile sahaya çıkan, Palmer’ın da şut elindeki çıkığa rağmen fedekarlık yaparak oynadığı Ankara ekibi, rakibin son dönemde yaşadığı mental ve fiziksel düşüşü taraftar desteğini de arkasına alarak çok iyi değerlendirdi. Koç Ernak ve ekibini de eksiklere rağmen takımı bu maça çok iyi hazırladıkları için tebrik ediyor, Telekom’u alkışlarla haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Yukatel Merkezefendi Belediyesi, sezon içerisinde sakatlıklar ve Euroleague’e gönderdiği oyuncular nedeniyle ciddi bir kadro değişimi yaşadı ama koç Aktaş ve ekibi bu değişim esnasında hep yeni yıldızlar yaratmayı başardılar. Bu hafta da Büyükçekmece deplasmanında ligde kalma yolunda çok önemli bir galibiyete imza atarken takımın öne çıkan ismi Nike Sibande oldu. 1999 doğumlu Amerikalı guard, Kataja ile Finlandiya liginde sergilediği performansla dikkat çekmişti ama sonrasında Yunanistan liginde Maroussi macerası kötü geçti. Burada Denizli ekibinin verdiği şansı çok iyi değerlendirdi ve Büyükçekmece karşısında 33 dakika süre alırken 34 sayı (4-5 üçlük, 6-9 ikilik, 10-12 s.atış), 9 ribaund, 1 asist istatistikleriyle tam 35 verimlilik puanına ulaştı. Biz de bu nefis performansından dolayı onu alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak, kazanan takımların en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncuları arasından seçim yapılmıştır.)

  • Nike Sibande (Yukatel Merkezefendi): 34 sayı, 9 ribaund, 35 vp
  • Tyler Cavanaug (Bahçeşehir Koleji): 26 sayı, 7 ribaund, 2 asist, 30 vp
  • Anthony Brown (Bursaspor İnfo Yatırım): 30 sayı, 9 ribaund, 29 vp
  • Peyton Aldridge (Aliağa Petkim): 23 sayı, 8 ribaund, 29 vp
  • Tyrone Wallace (Türk Telekom): 22 sayı, 3 ribaund, 6 asist, 23 vp

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak, en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncular arasından seçim yapılmıştır.)

  • Muhsin Yaşar (Darüşşafaka Lassa): 18 sayı, 7 ribaundi, 2 asist, 26 vp
  • Ege Arar (Manisa BBSK): 12 sayı, 9 ribaund, 2 asist, 23 vp
  • Sarper David Mutaf (Bursaspor İnfo Yatırım): 16 sayı, 5 ribaund, 21 vp
  • Enes Berkay Taşkıran (Darüşşafaka Lassa): 17 sayı, 3 ribaund, 6 asist, 20 vp
  • Okben Ulubay (Türk Telekom): 16 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 16 vp

PUAN DURUMU: