2023-24 Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (28. hafta)

2023-24 Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (28. hafta)

23 Nisan 2024 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi‘nde 28. hafta programını geride bıraktık.

Her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte oluştururken gelin ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Geçen hafta Fenerbahçe’yi deviren Türk Telekom bu kez de Sinan Erdem’de lider Anadolu Efes’i devirmeyi başardı! Koç Ernak geldiğinden bu yana pozitif bir basketbol oynayan ve çıkışını sürdüren Ankara ekibi EuroCup’da beklentileri karşılayamasa da ligde play-off yolunda girilen bu kritik virajda şuana kadar çok iyi bir işe imza attı. Üst üste 2 Euroleague takımını yenmek gerçekten önemli bir başarı ki Efes’in Euroleague defterini kapattığı için tamamen bu maça konsantre olarak ve Clyburn ile Larkin gibi yıldızlarını sahaya sürdüğünü de unutmayalım! Biz de aldığı bu altın değerindeki galibiyetle play-off yarışında ben de varım diyen Türk Telekom’u alkışlarla bir kez daha haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Yaz döneminde ligimizdeki takımların bir çoğu dikkat çeken yabancı transferleri yapmıştı. Benim en merak ettiğim, en heyecanlandığım isimlerden birisi Caleb Homesley‘di. Solak skorer sezonun genelinde sakatlıklar ve inişli-çıkışlı form grafiği nedeniyle beklentilerin altında kaldı kuşkusuz. Ama Tofaş‘ın zorlu bir viraja girdiği, play-off potası ile düşme hattı arasına sıkıştığı bu dönemde belki de kendisi adına sezonun en iyi performansına imza atarak kalitesini gösterdi. 27 yaşındaki Amerikalı kanat oyuncusu Karşıyaka karşısında 32 dakika sahada kalırken 27 sayı (6-9 üçlük, 2-3 ikilik, 5-7 s.atış), 7 ribaund, 5 asist, 1 t.çalma istatistikleriyle 31 verimlilik puanına ulaştı ve daha da önemlisi o sahadayken Tofaş rakibine tam 19 sayı farkla üstünlük kurdu! Biz de bu nefis performansından dolayı onu haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak, kazanan takımların en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncuları arasından seçim yapılmıştır.)

  • Caleb Homesley (Tofaş): 27 sayı, 7 ribaund, 5 asist, 31 vp
  • Austin Wiley (Tofaş): 20 sayı, 11 ribaund, 31 vp
  • Alex Gavrilovic (Bursaspor İnfo Yatırım): 15 sayı, 15 ribaund, 2 asist, 29 vp
  • Daron Russell (Manisa BBSK): 22 sayı, 5 ribaund, 8 asist, 27 vp
  • Tyrone Wallace (Türk Telekom): 18 sayı, 5 ribaund, 6 asist, 23 vp

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak, en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncular arasından seçim yapılmıştır.)

  • Egehan Arna (Bahçeşehir Koleji): 10 sayı, 9 ribaund, 4 asist, 4 t.çalma, 25 vp
  • Muhsin Yaşar (Darüşşafaka Lassa): 23 sayı, 5 ribaund, 20 vp
  • Şehmus Hazer (Fenerbahçe Beko): 17 sayı, 2 ribaund, 5 asist, 19 vp
  • Ercan Osmani (Anadolu Efes): 13 sayı, 4 ribaund, 3 asist, 19 vp
  • Tolga Geçim (Tofaş): 15 sayı, 2 ribaund, 6 asist, 16 vp

PUAN DURUMU: