2023-24 Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (30. hafta)

2023-24 Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (30. hafta)

7 Mayıs 2024 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi‘nde 30. hafta programını geride bıraktık.

Her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte oluştururken gelin ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Sezon ortasında koç değişikliğine giden ve Avrupa’da istediğini alamayan Bursaspor İnfo Yatırım, genç koç Kavut’un göreve gelmesiyle ligde yükselişe geçmiş, play-off yarışına dahil olmuştu. Ne kadar inatçı olduklarını da bu hafta bir kez daha görmüş olduk! Normal sezonu lider olarak bitirmeyi garantilemiş olan Efes’in konsantrasyon düşüklüğünde özellikle etkili hücum performansları ile en iyi şekilde faydalandılar ve Sinan Erdem’de 90-98’lik skorla kazanarak şanslarını evlerinde Fenerbahçe ile oynayacakları son maça, erteleme maçına taşımayı başardılar. Biz de lideri deviren ve play-off şansını sürdüren Bursa ekibini alkışlarla haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Evet belki Pınar Karşıyaka için BCL macerası kötü geçti, beklentileri karşılayamadılar ama ligde ilk 4 yarışının içinde normal sezonu tamamlayarak play-off serisine saha avantajı ile girmeyi başardılar, bu da önemli hedeflerden birinin gerçekleşmesi anlamına geliyordu. Her ne kadar sıralamadaki yerleri netleşmiş olsa da bu hafta Manisa deplasmanında harika bir iş çıkardılar ve sergiledikleri nefis hücum performansının liderliğinde yine Errick McCollum vardı. 1988 doğumlu tecrübeli yıldız Manisa savunmasını adeta çaresiz bıraktı! Sahada kaldığı 31 dakikada 30 sayı (4-5 üçlük, 6-10 ikilik, 6-7 s.atış), 2 ribaund, 12 asist, 1 t.çalma, 1 t.kaybı istatistikleriyle tam 38 verimlilik puanına ulaştı, bize de onu alkışlarla haftanın MVP’si seçmek kaldı.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak, kazanan takımların en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncuları arasından seçim yapılmıştır.)

  • Errick McCollum (Pınar Karşıyaka): 30 sayı, 2 ribaund, 12 asist, 38 vp
  • Buğrahan Tuncer (Galatasaray Ekmas): 26 sayı, 6 ribaund, 6 asist, 29 vp
  • David Efianayi (Aliağa Petkim): 30 sayı, 5 asist 29 vp
  • Nike Sibande (Yukatel Merkezefendi): 28 sayı, 4 ribaund, 3 asist, 28 vp
  • Erick Neal (Bursaspor İnfo Yatırım): 23 sayı, 3 ribaund, 7 asist, 28 vp

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak, en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncular arasından seçim yapılmıştır.)

  • Buğrahan Tuncer (Galatasaray Ekmas): 26 sayı, 6 ribaund, 6 asist, 29 vp
  • Yiğit Arslan (Beşiktaş Emlakjet): 22 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 27 vp
  • Yavuz Gültekin (Aliağa Petkim): 19 sayı, 6 ribaund, 24 vp
  • Ercan Osmani (Anadolu Efes): 14 sayı, 6 ribaund, 19 vp
  • Yiğitcan Saybir (Türk Telekom): 13 sayı, 7 ribaund, 18 vp

PUAN DURUMU: