2024 ING Türkiye Kupası’nda Çeyrek Final Eşleşmeleri Belli Oldu

2024 ING Türkiye Kupası’nda Çeyrek Final Eşleşmeleri Belli Oldu

15 Ocak 2024 Kapalı Yazar: baskethaber basket

ING Türkiye Kupası‘nda çeyrek final eşleşmeleri belli oldu.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde ilk yarının tamamlanmasıyla birlikte Türkiye Kupası’nda sahne alacak takımlar da belli olmuştu; Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko, Beşiktaş Emlakjet, Pınar Karşıyaka, Aliağa Petkimspor, Manisa BBSK, Galatasaray Ekmas ve Bahçeşehir Koleji bileti kapan takımlar olmuşlardı.

ING Türkiye Kupası’nın kura çekimi, 15 Ocak Pazartesi Sinan Erdem Spor Salonu’nda yapıldı ve turnuvada çeyrek final eşleşmeleri ile beraber finale giden yol belli oldu.

İşte Çeyrek Final Eşleşmeleri:

  • Anadolu Efes – Manisa Büyükşehir Belediyespor
  • Pınar Karşıyaka – Galatasaray Ekmas
  • Aliağa Petkimspor – Fenerbahçe Beko
  • Beşiktaş Emlakjet – Bahçeşehir Koleji

İlk sırada yer alan takımlar ev sahibi konumundalar. Tek maç olarak oynanacak çeyrek finalin kazanan dört takımı, adını yarı finale yazdırmış olacak. Yarı finalden itibaren maçlar, Konya şehrinin ev sahipliğinde oynanacak.

Yarı finalde Anadolu Efes – Manisa BBSK ile Pınar Karşıyaka – Galatasaray Ekmas eşleşmelerinin galipleri yarı finalde karşılaşacaklar.

Diğer yarı final eşleşmesinde ise Aliağa Petkimspor – Fenerbahçe Beko ile Beşiktaş Emlakjet – Bahçeşehir Koleji maçlarının kazananları karşılaşacak.

Çeyrek final maçları sonradan açıklanacak programla 13 ve 14 Şubat tarihlerinde oynanacak. Yarı final ve final ise 16-18 Şubat tarihleri arasında Konya’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek.