Türkiye Basketbol Süper Ligi Tahmin: Fenerbahçe Beko – Anadolu Efes 05.06.2023

Türkiye Basketbol Süper Ligi Tahmin: Fenerbahçe Beko – Anadolu Efes 05.06.2023

5 Haziran 2023 Kapalı Yazar: Basket Tips

Türkiye Basketbol Süper Ligi Play Off serisi ikinci maçında Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes’i konuk ediyor. Bets10, 170,5 üst için 1,68’lik oran belirledi.

Türkiye Basketbol Süper Ligi’nde yarı final heyecanı kaldığı yerden devam ediyor. Yarı final serilerinin bir ayağı, erken final olarak tanımlanabilir. Zira sezon öncesindeki genel kanıya bakıldığında, iki ekibin yine final serisinde karşı karşıya geleceği düşünülüyordu. Fakat Türk Telekom’un müthiş performansı, hem Efes hem de Fenerbahçe’yi gölgede bıraktı. İki ekip, şampiyonluk planı ile çıktıkları lig yolculuğunda yarı final serisinde eşleştiler. Serinin ilk maçındaki performanslar, Fenerbahçe’nin finali ne kadar çok istediğini net biçimde gösterdi. Anadolu Efes, rakibine hiçbir şekilde karşılık veremedi. İlk çeyrek dışında adeta yokları oynadılar ve çok ağır bir mağlubiyet ile sahadan ayrıldılar. 108-66’lık skor ile ilk maçın kazananı Fenerbahçe Beko, rakibine çok ağır bir yenilgi yaşattı. Oyuna giren her oyuncudan katkı alarak inanılmaz verimli bir günü geride bıraktılar.

Fenerbahçe Beko Analizi

Fenerbahçe Beko normal sezonun ardından Tofaş engelini rahat geçti. Hem uzunları hem de kısalarının iyi oyunları ile seriyi kazanarak yarı finale çıktılar. Yarı final serisi ilk maçında da 108 sayı atarak kazandılar. Sezonun belli bir bölümünün ardından Sarı Lacivertli ekibin skor anlamında yüksek ortalamalara ulaştığı görüldü. Bu bağlamda Play Off’ta oynadıkları 3 maçta 93, 98 ve 108 sayı atarak kazandılar. Anadolu Efes karşısında tam 7 oyuncu, 10 sayının üzerine çıkmayı başardı. Özellikle yerli oyunculardan maksimum verimi alarak ilk maçı adeta ekarte ettiler. İkinci maçta da yine yüksek skor bulmaları muhtemel görünüyor.

Anadolu Efes Analizi

Anadolu Efes kanadında ise ilk maç özelinde olumlu olarak bahsedilebilecek hiçbir detay bulunmuyor. İlk karşılaşmada Clyburn 4, Larkin ise 9 sayıda kaldı. Sadece 3 oyuncuları çift hanelere ulaşabildi. Karşılaşma boyunca 4/19’luk üçlük isabeti tutturdular. Yüzde 21’lik dış şut yüzdeleri, ağır mağlubiyetin hazırlayıcısı oldu diyebiliriz. Koçun sezon sonu itibariyle takımdan ayrılacak olması, pek çok oyuncunun konsantrasyonlarını kaybetmesine neden olmuş gözüküyor. İkinci maçta biraz daha yüksek isabet yakalamalarını ve Fenerbahçe’nin temposuna karşılık vermeleri beklenebilir.

İddaa Oranı: 170,5 Üst (1,60)

Bets10 Oranı: 170,5 Üst (1,68)