Anadolu Efes’in Konuğu Kızıl Yıldız Olacak

Anadolu Efes’in Konuğu Kızıl Yıldız Olacak

26 Ocak 2021 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Turkish Airlines Euroleague 22. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, Sırp ekibi Kızıl Yıldız‘ı konuk edecek.

26 Ocak Salı günü saat 19:00’da başlayacak ve beIN Sports Haber ekranlarından canlı olarak yayınalacak olan karşılaşmayı Juan Carlos Garcia, Jakub Zamojski, Artem Lavrukhin hakem üçlüsü yönetecek.

Anadolu Efes ile Kızılyıldız mts, Avrupa kupalarında bugüne kadar 13 kez karşılaşırken, takımımız dokuz galibiyet ve dört mağlubiyet aldı. İki ekip arasında FIBA organizasyonlarında oynanan dört maçta takımımız iki galibiyet ve iki mağlubiyet elde ederken, Turkish Airlines Euroleague’de iki takım arasında oynanan dokuz karşılaşmada takımımız yedi galibiyet ve iki mağlubiyet elde etti.

İki ekip arasında ligin ilk yarısında Belgrad’da oynanan karşılaşmayı takımımız 75-64 kazanmıştı.

Turkish Airlines Euroleague’in 21. haftasında Anadolu Efes, Rusya’nın Zenit St Petersburg takımına deplasmanda 85-78 mağlup olmuş, Kızılyıldız mts ise İspanyol temsilcisi Barcelona’ya evinde 72-60 yenilmişti. Euroleague’de 21. haftanın ardından Anadolu Efes 11 galibiyet ve 10 mağlubiyet ile sekizinci, Kızılyıldız mts ise yedi galibiyet ve 14 mağlubiyet ile 16. sırada yer alıyor.

Lacivert beyazlılarda Vasilije Micic (15.1 sayı, 5.2 asist) ve Shane Larkin (13.9 sayı, 4.7 asist) takımın öne çıkan isimleri olurken, Kızıl Yıldız cephesinde ise Jordan Loyd (18.1 sayı, 3.3 asist) ve Johnny O’Bryant (12.0 sayı, 5.5 ribaund) takımın liderleri konumundalar.