Sarunas Jasikevicius, Sertaç Şanlı’nın Performansından Memnun

Sarunas Jasikevicius, Sertaç Şanlı’nın Performansından Memnun

23 Ekim 2021 Kapalı Yazar: basketbolhaberleri

Turkish Airlines EuroLeague’in beşinci haftasında evinde konuk ettiği Zenit’i 26 sayı farkla 84-56 mağlup ederek yoluna kayıpsız devam eden Barcelona’da baş antrenör Sarunas Jasikevicius maçın ardından açıklamalarda bulundu.

EuroLeague ve İspanya Liga Endesa’da yoluna kayıpsız devam ettikleri için mutlu olduğunu ifade eden Litvanyalı koç, maçın ardından şu açıklamalarda bulundu:

“Galibiyetten dolayı çok mutlu olmalıyız. Gerçekten iyi bir takıma karşı 40 dakika boyunca çok iyi oynadığımızı düşünüyorum. Geçen haftadan daha iyi oynadık. Artık ilerleme zamanı. Zihinsel olarak gerçekten iyi durumdayız. Herkes katkıda bulundu. Enerji, savunma, bireysel beceriler. Ama daha fazlasını kutlayamayız. 48 saat sonra başka bir kavgamız var.”

Palau’daki atmosfer sorulduğunda baş antrenör, şunları dile getirdi:

“İnsanlar bizi desteklemeye geldiğinde bu harika. Taraftarlarımızı gelmeye davet ediyoruz. Umarım onlar için bilet alabiliriz.”

Sertaç Şanlı, ayak bileğindeki sakatlık nedeniyle birkaç hafta sahalardan uzak kaldıktan sonra Zenit karşısında geri döndü ve maçı 18 dakikada 11 sayı ile tamamladı. Jasikevicius, milli oyuncunun performansından memnun kaldığını şöyle ifade etti:

“Şu ana kadar şansı yoktu. Çok fazla sakatlık yaşadı. Gruba iyi entegre oldu ve sistemleri biliyor, ancak henüz kendini tam olarak gösteremedi. Bugün hem o hem de takım için mutlu olmalı.”

Nico Laprovittola bir kez daha benchten gelerek galibiyette önemli bir faktör oldu. Arjantinli guard savunmada harika bir iş çıkardı. Saras maçın ardından Laprovittola’dan övgü dolu sözlerle şöyle bahsetti:

“Nico Arjantinli. Savaşçı bir karaktere sahip. Savunma yaparsa çok oynayacağını biliyor. Haftadan haftaya performansı ve takıma katkısı büyüyor.”