Neven Spahija Baskonia’daki Geleceği Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Neven Spahija Baskonia’daki Geleceği Hakkında Açıklamalarda Bulundu

8 Haziran 2022 Kapalı Yazar: basketbolhaberleri

İspanya Liga Endesa play-off yarı final serisinde Real Madrid’e 3-0 elenen Baskonia’da baş antrenör Neven Spahija, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

Sezonu değerlendiren Hırvat koç, Baskonia’daki geleceği üzerine önemli açıklamalar yaptı.

Öncelikle Real Madrid’i tebrik eden Spahija, karşılaşmayla ilgili şunları dile getirdi:

“Yapmak istediğim ilk şey, Real Madrid’i bu yarı final galibiyetinden dolayı tebrik etmek. Basketbol seviyeleri çok, çok yüksek, çok fizikseldi. Onların seviyesine çıkamadık. Bundan önceki turda  Valencia’da iki maç kazanan takımımı tebrik etmek istiyorum. Çok fazla enerji verdik. Daha fazlasını yapamadık. Real Madrid’e karşı en az bir maç kazanamadığım için çok üzgünüm.”

Serinin son maçında 23 sayı üreterek maçın kazanılmasında kilit rol oynayan Real Madrid pivotu Walter Taveres’in performansına da değinen Hırvat teknik şöyle konuştu:

“Boyalı alanda bir oyuncunun bu kadar fark yarattığını uzun zamandır görmemiştim. Real Madrid’in tüm oyuncuları üst düzey ama Tavares oyunu değiştiriyor. Savunmada her şeyi kontrol edip hücumda ahtapot gibi. Uzun oyuncularımız onunla eşleşirken çok kısa kaldı.”

Yarı final serisindeki rakipleri Real Madrid’in eksiklerine rağmen çok iyi bir kadroya sahip olduğunu dile getiren Spahija, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Birçok oyuncuları eksik olmasına karşın oyundan hiç düşmediler. Hanga gibi topu yere vurabilen bir forvete sahip olmaları fark yarattı. Gösterdiğimiz performanstan mutlu değilim ama oyuncularıma kızgın da sayılmam. Seri genelinde bizden daha iyilerdi. Yenilginin sorumluluğunu üzerime alıyorum. Oyuncularım daha fazlasını yapamazdı.”

Kulüpteki geleceği hakkında da konuşan Neven Spahija, sözlerini şöyle noktaladı:

“Kariyerim boyunca her zaman olduğu gibi, sezon sonunda önce kulübe gelecek yılki beklentilerimi anlatacağım ve bundan önce medyayla konuşmayacağım. Umarım kulüp benimle oturur ve bana kararlarını söylerler. Onlara benimkini söyleyeceğim. Baskonia’nın teknik direktörü olmak, çok yüksek bir seviyeye sahip olduğunuz anlamına gelir. Bu kulübün teknik direktörü olmak için çok fazla kapasitem olduğunu hissediyorum. Ama sözleşmem bitti. Bir araya gelip neler olacağını göreceğiz. Burada yaptığımız işten çok gurur duyuyorum,”

Basketnews