Sarunas Jasikevicius Baskonia Galibiyetinin Ardından Açıklamalarda Bulundu

Sarunas Jasikevicius Baskonia Galibiyetinin Ardından Açıklamalarda Bulundu

3 Ekim 2022 Kapalı Yazar: basketbolhaberleri

Barcelona, Liga Endesa’nın ikinci haftasında evinde Baskonia karşısında ikinci yarıdaki savunma gayretiyle 12 sayı farktan gelerek 89-74 kazanmayı bildi. Sezonun ilk galibiyetini alan Katalan devinde baş antrenör Sarunas Jasikevicius, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Maçın kazanılmasında ikinci yarıda takım halinde ortaya koydukları savunma gayretinin öneminden bahseden Litvanyalı teknik adam, şunları dile getirdi:

“Açıkçası, devrenin ardından zihniyetimizi ve konsantrasyonumuzu çok değiştirdik. İkinci yarıda inanılmaz iyi savunma yaptık. Her şeyden önce, saçma top kaybı yapmadık, bu onların ilk yarıda koşmalarına ve kolay puanlar almalarına izin verdi. İkinci yarı gidilecek yoldur. Süper Kupa’da üst seviyede oynadığımız, ancak çok istikrarsız olduğumuz zamanlar oldu. İlk yarıda, topu iyi hareket ettirmeden ve çok top kaybıyla benzer bir şey bizim başımıza geldi.”

Barcelona cephesinde Cory Higgins, her takımı kadroda 4 yerel oyuncu bulundurmaya zorlayan ACB Ligi kuralı nedeniyle Liga Endesa maçlarında kadroda yer almıyor. Bunun hakkında sorulan soruya ilişkin olarak Jasikevicius, yıldız isimle bir sorunu olmadığını açıkladı.

“Sağlık personeli mümkün olduğunca az oynamasına izin vermemizi tavsiye ediyor. Onunla bir planımız var ve o da kabul ediyor. Fiziksel olarak iyi. Bizim düşüncemiz sezonun ikinci yarısı için daha iyi bir forma girmemiz gerektiği.”

Basketnews

Barcelona EuroLeague’in ilk haftasında güçlü Olympiakos’u 7 ekim Cuma günü Palau Blaugrana’da konuk edecek.