Real Madrid Cephesinde Anadolu Efes Galibiyetinin Ardından Açıklamalar

Real Madrid Cephesinde Anadolu Efes Galibiyetinin Ardından Açıklamalar

11 Kasım 2022 Kapalı Yazar: basketbolhaberleri

Turkish Airlines EuroLeague’in yedinci haftasında temsilcimiz Anadolu Efes, deplasmanda Real Madrid’e 94-85 yenilerek kötü gidişini sürdürdü. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, Real Madrid baş antrenörü Chus Mateo ve oyunculardan Adam Hanga ile Vincent Poirier açıklamalarda bulundu.

Real Madrid baş antrenörü Chus Mateo galibiyeti değerlendirirken şunları dile getirdi:

 “Hücumda agresif olmalı ve boyalı alana girmeliydik. Bunu yaptık ve boyalı alanda fark yaratmayı başardık. Basketbolumuzun anlamı bu. Savunmalarını tehdit ettik ve bugün yaptığımız gibi topu paylaşmamız gerekiyor. Maçta yaptığımız 9 top kaybı ve 25 asistte çok mutluyuz. Bu bizim için iyi. Ben sadece oyuncularımla ilgileniyorum, her gün çalışmaya devam ediyorum. Kontrol edebildiğim tek şey bu.”

Sezona sakat başlayan ve yeni yeni form tutmaya başlayan Real Madrid’in Macar point forveti Adam Hanga Anadolu Efes galibiyetini şöyle değerlendirdi:

“Elbette galibiyet için mutluyuz. Son zamanlarda zorlanıyoruz, devamlılığımız yoktu. Bu yüzden çok sağlam bir takıma karşı aldığımız bu galibiyet için mutlu olmalıyız. Hâlâ daha iyi olabiliriz, özellikle savunmamda… Ama hücumumuz için mutlu olmalıyız. Son zamanlarda topu yeterince paylaşamıyorduk ama bugün topu oldukça iyi paylaştığımızı düşünüyorum.”

“Her zaman takıma mümkün olan her şekilde yardım etmeye çalışıyorum ve son zamanlarda savunma tarafında daha çok işim var. %100 değilim ama elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Galibiyeti aldığımız için mutluyum ve büyükannem bugün burada olduğu için – bunca yıldan sonra gelip beni görme şansı buldu, bu yüzden iyi oynamak zorunda kaldım!”

Real Madrid’in Fransız uzunu Vincent Poirier ise galibiyetin ardından şunları söyledi:

“Oldukça güzel bir oyun oynadık. Bu sezon bazı kötü oyunlar oynadık ama bu geceki maç bizi oynamak istediğimiz şekilde yönlendirmeli. Topu paylaştık, herkes skor üretti, herkes pas verdi ve biz de böyle oynamak istiyoruz.”

EuroLeague.net