Maç Analizi: Fenerbahçe, Asvel Deplasmanında Dağıldı!

Maç Analizi: Fenerbahçe, Asvel Deplasmanında Dağıldı!

27 Ocak 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Turkish Airlines Euroleague 21. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko konuk olduğu LDLC Asvel Villeurbanne karşısında hiç varlık gösteremedi ve 91-77’lik skorla dağıldı.

Bu sonuçla beraber Asvel derecesini 8-13 yaptı ve 16. sırada yer aldı. Fenerbahçe Beko ise 13-8 ile 3. sırada yer aldı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Ev sahibi ekipte Nando De Colo 26 sayı, 3 ribaund, 5 asist ile yıldılzlaşırken, Dee Bost 15 sayı (5-11 3sayı), 4 ribaund, 9 asist, Zaccharie Risacher 10 sayı, 2 ribaund ve Retin Obasohan 10 sayı, 3 ribaund, 3 asist, 3 top çalma ile galibiyeti getiren diğer isimler oldular.

Temsilcimizde ise Carsen Edwards 22 sayı (6-10 3sayı), 3 asist ile en skorer isim olurken, Nigel Hayes-Davis 12 sayı, 5 ribaund ve Scottie Wilbekin 10 sayı, 2 ribaund, 2 top çalma ile direnen diğer isimlerdi.

EDİTÖR YORUMU:

Asvel maça ev sahibi avantajını çok iyi kullanarak agresif ve etkili bir giriş yaptı. Eski Galatasaraylı Bost’un alev almasıyla beraber üst üste 3 tane üçlük bulması 11-0’lık bir seri bulmalarını sağladı. Koç Itoudis’in erkenden aldığı mola da açıkçası pek işe yaramadı. Bu kez de De Colo’dan üst üste 5 sayı yedik ve seri 16-2’ye geldi!! Motley’nin kıpırdanması ve kenardan gelen Edwards’ın enerjisi ile hücumda toparlansak da savunmadaki yumuşak performansımız devam edince ilk çeyreği 25-12 geride kapattık. İkinci çeyreğe daha yüksek bir enerjiyle başlayan temsilcimiz iki uzun Antetokounmpo ile Booker’ın skora katkı vermeleriyle farkı tek hanelere indirmeyi başardı. Ancak bu sefer Asvel, Tyus ve Pons gibi aslında skor özellikleriyle bilinmyen iki uzunuyla bize karşılık verdi, yaklaşmamıza izin vermediler. Fransız ekibinin atletik oyuncularla her pozisyonu adam değişerek yaptığı agresif ve sert savunmaya karşı hücumda üretmekte çok zorlandık. Hücumda Bost’u da tekrar devreye sokan ve Fall’u da efektif kullanan Asvel farkı yeniden 15 bandına getirdi. Fenerbahçe savunmada bir türlü vidaları sıkamazken, Wilbekin ve Edwards ile skor üreterek en azından farkın daha fazla açılmasına engel oldu, soyunma odasına 48-33 geride gittik.

İkinci yarıyla beraber nihayet savunmada vidaları sıktık. Booker ve Motley’nin çabuklık avantajını Fall karşısında kullanarak skor üretimini de arttıran temsilcimiz farkı düşürmeye başladı. Ama Mathews ve Lighty’nin olmadığı bir günde kenardan gelen Risacher atletizmi ve enerjisi ile canımızı çok sıktı. Onun topsuz hareketliliği ile üst üste buldukları 4 sayı ile yine farkı azaltmamıza, ritim bulmamıza engel oldular. Çemberi daha iyi korumak ve boyalı alanı kalabalık tutmak adına alan savunmasına döndü koç Itoudis ama bu sefer de De Colo liderliğinde buldukları dış atışlara engel olamadı. Wilbekin, Edwards ve Hayes-Davis skora katkı verse de gerek savunmada sertliği koruyamamız gerekse verdiğimiz hücum ribaundları ile farkı bir türlü eritemedik ve 3. çeyreği de yine aynı bantta, 71-55 geride kapattık. Final çeyreğine moralli ve agresif başlayan Asvel, Obasohan ve Pons’un atletik özelliklerini iyi kullanarak üretime devam etti, farkı dönülemeyecek noktalara taşımaya başladı. Hücumda çok basit top kayıpları yapan ve bir türlü organize olamayan temsilcimiz Edwards’ın bireysel çabasıyla bulduğu sayılar sayesinde 12 sayıya kadar düşürmeyi başardı. Ancak sonrasında eski takımına karşı tam anlamıyla sazı eline alan De Colo’yu durduramadı sarı lacivertliler. Kritik yerlerde el yakan topları yüksek yüzdeyle kullanan Fransız yıldız, fişi çeken isim oldu. Son bölüm savunmaların tamamen düştüğü, karşılıklı sayıların bulunduğu bir sekans şeklinde ilerledi ve sahadan 9-77 ile mağlup ayrıldık.

Öncelikle elbette bu şok bir mağlubiyet ama büyük bir sürpriz değil. Sonuçta Asvel bu sahada büyük takımlara da kök söktürmüş, kesinlikle hafife alınmaması gereken bir ekip. Ama… hem Lighty hem de Mathews’dan yararlanamadıkları bir akşamda bu isimler varken, tam kadroyken bile üretimde zorlanan bir takımdan 91 sayı yemek işte bu can sıkıcı olan konu! Temsilcimizin sezon başında alkışları topladığı, hatta son dönemde alınan kötü sonuçlara rağmen halen zirve takibinde olmasını sağlayan o krediyi getiren performansın temelinde sert ve disiplinli savunma anlayışı vardı. Maalesef önce Pana deplasmanında yenen 94 sayı ve şimdi de Asvel’den yenen 91 sayı bu anlayıştan çok uzaklaştığımızı gösteriyor. Acilen Calathes, Hayes, Pierre, Motley dörtlüsünün kendilerine gelmeleri, en azından işin savunma tarafında bildiğimiz performanslarını sergilemeleri gerekiyor…