2023 NBA All-Star Yetenek Yarışmasının Şampiyonu Jazz Takımı Oldu

2023 NBA All-Star Yetenek Yarışmasının Şampiyonu Jazz Takımı Oldu

19 Şubat 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

2023 NBA All-Star organizasyonu kapsamında düzenlenen Yetenek Yarışması’nın şampiyou Jazz Takımı oldu.

Utah Jazz‘da forma giyen Jordan Clarkson, Walker Kessler ve Collin Sexton’dan oluşan takım, “Çaylaklar Takımı” ve “Antetokounmpo Takımı”nı geride bırakarak şampiyonluğa ulaştı.

Yetenek Yarışması toplamda üç turdan oluşuyor ve her turu kazanan takım 100 puan elde ediyor, sonrasında da her takım her turda topladığı puanları üst tura taşıyor.

İlk turda Çaylaklar Takımı engellerle parkuru en hızlı tamamlayan ekip olarak 100 puan aldı. Takımların hareketli hedeflere çeşitli şekillerde pas atmasının istendiği ikinci turda ise Jazz Takımı 88 puanla turun galibi oldu ve 100 puanı cebine koydu. Son turda ise oyuncular sırayla birden beşe kadar puan değeri olan beş farklı noktadan şut kullandı ve kazanan çaylak Kessler’ın üçlüğüyle Jazz takımı oldu ve yine 100 puan alarak toplamda 200 puana ulaşıp şampiyon oldu.

Antetokounmpo Takımı’nda Giannis Antetokounmpo, son maçta el bileğinden yaşadığı sakatlığı sebebiyle yarışmada yer alamadı. Giannis’in yerine Alex ve Thanasis’in yanında takım Bucks’dan takım arkadaşları Jrue Holiday yer aldı

Çaylaklar Takımı’nda ise Orlando Magic‘ten Paolo Banchero, Detroit Pistons‘tan Jaden Ivey ve Houston Rockets‘tan Jabari Smith Jr. yarışmada yer alan isimlerdi.