
İDDİA: Clyburn de Milano Yarışına Girdi (Analiz)
26 Haziran 2024Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Olimpia Milano, kadrosunu tecrübeli bir forvetle güçlendirmek istiyor.
Basket Inside’da yer alan habere göre İtalya Lega Basket Serie A şampiyonu, Efes’den ayrılan Will Clyburn ile ilgileniyor. Monaco da yıldız oyuncu ile ilgilenen takımlar arasında.
İki kez Euroleague en iyi beşine seçilmiş olan Clyburn (2.01 metre, 34 yaşında) geçtiğimiz iki sezonu Anadolu Efes’de geçirmişti. Geçtiğimiz sezon EuroLeague’de forma giydiği 25 maçta 13.3 sayı, 4.6 ribaund, 2.0 asist ve 1.0 top çalma ortalamaları yakaladı.
EDİTÖR YORUMU:
Amerikalı oyuncu kendisinin de daha önce bir çok kez dile getirdiği üzere Euroleague’de aktif olarak forma giyen en iyi 3 numaralardan birisi, hatta en iyisi! Evet Efes’deki döneminde Larkin ile zaman zaman iyi bir uyum sağlayamadılar ve özellikle son sezonda koç Can yönetiminde takımın ondan beklediği katkıyı veremedi ama o halen Euroleague seviyesinde yıldız bir isim! Hücum tarafında neredeyse her silaha sahip, her şekilde skor üretebilen bir isim. Son yıllarda ilerleyen yaşıyla beraber bacakları biraz ağırlaştı ve artık adamını eksilterek potaya penetrelerde zorlanıyor ama halen dribbling üstünden önemli bir orta mesafe tehditine sahip ki yay gerisinden de kesinlikle boş bırakılmaması gereken bir isim. Bunun yanında açık alanda çok etkili bir silah, gerek savunma ribaundunu çekip dribbling ile ortaya girerek gerekse hızlı hücumlardaki kanat koşularında değerli bir silah. Bunun yanında uygun eşleşmeleri yakaladığında sırtı dönük de üretebiliyor olması onu çok yönlü kılan bir diğer özellik. Ribaundlardaki katkısı ve savunmada birden fazla pozisyonu kapatabiliyor olması da takımına fayda getirmesini sağlayan, oyunun diğer tarafında da onu değerli kılan bir faktör.
Açıkçası koç Messina’nın bu transferi çok istediğini düşünmüyorum. Eğer Shields ile yola devam edeceklerse, ki kontratları devam ediyor, bu durumda aynı pozisyona bir yıldız daha olmak hata olabilir. Evet iki oyuncu da zaman zaman kısa beşlerde 4 numaraya kayabilirler ama orada da Mirotic ve LeDay gibi iki önemli isimler var dakikaları paylaşacak olan. Bu nedenle de kontratları devam eden Shields ile Mirotic’in takımda kalmaya devam edeceği bir ortamda Clyburn transferi fazla lüks olur, takımın kimyasını negatif etkiler ve faydadan çok zarar getirir. Topla oynamayı seven, dakikalarının bloklar halinde olmasını tercih eden bir yıldızın yeri bu rotasyon değil. Hem oyuncu hem de kulüp adına doğru bir hamle olmaz.