İDDİA: Monaco, Furkan ile Yolları Ayırdı ve Tenerife ile Bahçeşehir Devrede
26 Aralık 2024Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden AS Monaco, yaz döneminde NBA’den Avrupa’ya dönmeye karar veren milli oyuncumuz Furkan Korkmaz‘ı büyük umutlarla transfer etmişti.
Ancak Furkan’ın üst üste yaşadığı sakatlıklar koç Obradovic’in sisteminde kendisine yer bulmasını iyice zorlaştırdı. Sonrasında göreve gelen koç Spanoulis de onu planlarında düşünmeyince henüz resmi açıklama gelmese de kulüple karşılıklı anlaşarak yolları ayırdılar.
Tecrübeli kanat oyuncusu için FIBA Şampiyonlar Ligi’nde kupayı hedefleyen İspanyol ekibi Tenerife ve EuroCup’da şampiyonluk adaylarından biri olan temsilcimiz Bahçeşehir Koleji devredeler. Furkan’ın birkaç gün içinde karar vermesi bekleniyor.
2.01 metre boyunda olan 1997 doğumlu, NBA patentli kanat oyuncusu BU sezon Pro A’da 4 maçta ortalama 19 dakika süre alırken 4.3 sayı, 1.8 ribaund ve Euroleague’de ise 3 maçta ortalama 12.3 dakika sahada kalırken 4.7 sayı, 2.3 ribaund ile katkı verebilmişti.