FIBA Şampiyonlar Ligi elemelerinde yarı final maçları tamamlandı ve final eşleşmeleri belli oldu.
16 Eylül Perşembe günün oynanan ilk maçta Ukrayna ekibi Prometey, Çekya temsilcisi Opava’yı 78-100’lük skorla çok rahat geçerek final biletini kaptı. D’Angelo Harrison 33 sayı, 8 ribaund, 3 asist ile karşılaşmanın yıldızı oldu.
Günün ikinci maçında ise Rus ekibi Parma Perm, rakibi Fransa temsilcisi Le Mans’ı 69-82’lik skorla geçerek diğer final biletini kapan takım oldu ve Prometey’in rakibi oldu. Jeremiah Hill 17 sayı, 3 ribaund, 6 asist ile galibiyetin mimarıydı.
Böylelikle tüm final eşleşmeleri belli oldu, bu maçları kazanan 4 takım adlarını BCL’de normal sezon gruplarına yazdıracaklar:
- Cluj Napoca (ROM) – Fribourg (İSV) – Kazanan temsilcimiz Daçka’nın yer aldığı G grubunda yer alacak.
- Treviso (İTA) – Tsmoki Minsk (BEL) – Kazanan D grubunda yer alacak.
- Juventus Utena (LİT) – BC Kalev (EST) – Kazanan temsilcimiz Tofaş’ın yer aldığı F grubunda yer alacak.
- Parma Perm (RUS) – Prometey (UKR) – Kazanan A grubunda yer alacak.
