
Steph Curry: “Sahanın Her Yerindeydik”
9 Ağustos 2024Stephen Curry, ABD Takımının olması gerektiği gibi oynamadığını kabul etti ancak yine de molalarının ‘ürkütücü derecede sakin’ kaldığını açıkladı. Sırbistan’a karşı oynadıkları yarı finali özel olarak nitelendirdi.
Curry, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları‘ndaki en iyi oyununu ABD Takımı‘nın en çok ihtiyaç duyduğu anda sergiledi. Turnuvanın favorileri 17 sayı geriye düşmelerine rağmen geri dönmeyi başardılar ve yarı finalde Sırbistan’ı mağlup ettiler.
Daha önce maç başına sadece 7.3 sayı ortalaması tutturan ve üçlük atışlarda sadece %25 isabet sağlayan Curry, Sırbistan karşısında patlama yaparak 19’da 12 isabetle 36 sayı üretti.
Golden State Warriors’ın süper yıldızı 14 denemede 9 üçlük atarak takım arkadaşı Kevin Durant’e ait olan Olimpiyat rekorunu egale etmekten sadece bir adım uzakta kaldı.
“Savunmada hayat bulduğunuzda, bu genellikle hücumunuzu besler. Durdurmalar yaparsınız ve oyun bağlanmaya başlar. Sahaya çıktılar ve ilk yarıda inanılmaz sert oynadılar. Hakkını vermeliyiz – çok iyi bir takımlar. Bir takımı üç kez yenmek ve bizim yaptığımız gibi geri dönmek zordur. Çok fazla ABD Takımı basketbolu izledim ve bu özel bir maçtı,” dedi Curry maçtan sonra.
Paris Olimpiyatları’ndaki önceki mücadelelerine rağmen Curry sanki hiç olmamış gibi davrandı. Bunun arkasındaki sır? Sadece işine sadık kalmak.
“Oyun ne isterse onu yapıyorum. Çok fazla fırsatım olmadı, tüm turnuva boyunca iyi şut atamadım ama bu, o anı karşılamak için kendinize olan güveninizi sarsmıyor,” diye açıkladı.
“Maça başlarken harika pozisyonlar yakaladım, onları isabete çevirdim ve ritmimi korudum. Dördüncü çeyrekte Joel harika bir perdeleme yaptı. Neyse ki sert olduğu için flop demediler,” dedi Curry. “Böyle büyük bir şutu atmak – o anlar için yaşarsınız! Üç kere de atsanız, bu gece kaç tane attığım da önemli değil, sakin kalıyorsunuz.”
Sırbistan maça hızlı başladı, ilk çeyrekte altı üçlük isabeti buldu ve devre arasına çift haneli farkla önde girdi. ABD takımı üç çeyrek sonunda 13 sayı gerideydi.
“Sadece takım olarak kim olduğumuzu biliyoruz. Tüm maç boyunca en iyi basketbolumuzu oynamadığımızı biliyorduk. Momentumu değiştirmeye iki-üç pozisyon ya da bir ribaund uzaktaydık. Bunu hissedebiliyorduk,” diyerek takımının zihniyetini açıkladı Curry.
“Üçüncü çeyreğin sonunda ‘bu gece bizim gecemiz’ değil de ‘acaba yavaşlayıp zor şutları sokacaklar mı’ diye düşünmeye başladığımız bir nokta vardı. Dördüncü çeyreğin o ilk dört dakikası her şeyi değiştirdi,” dedi süper yıldız guard. “Tüm hazırlık boyunca bunun hakkında konuştuk – savunmamız, savunmamız bunu ateşleyecek. Yeterince sayı atacağız ama kiminle oynarsak oynayalım yeterince durdurabilecek miyiz? Üç çeyrek boyunca bunu yapamadık ve sonunda anladık.”
Yarı finalde Sırbistan’a karşı 36 sayı atan Curry oldu. Grup aşamasında Sırbistan’a karşı Kevin Durant 23 sayıyla takımının skor lideri oldu. Güney Sudan karşısında Bam Adebayo 18 sayıyla takımının en skorer oyuncusu oldu.
Porto Riko karşısında Anthony Edwards 26 sayıyla en iyi maçını çıkardı. Çeyrek finalde Brezilya karşısında ise Devin Booker 18 sayıyla takımının skor lideri oldu.
Curry, “ABD Takımı’nın, FIBA’nın ve tüm bu deneyimin güzelliği de bu,” dedi. “Her maçta farklı biri vardı. Cumartesi günü de umarım herkesin katkısıyla farklı biri olacak.”
Curry sözlerini şöyle tamamladı: “Umarım Cumartesi günü bir galibiyet daha alırız ve bu maça bizi zorlayan, test eden ve tüm maç boyunca geride olup geri dönmek zorunda kaldığımız için hatırlayacağımız bir maç olarak bakabiliriz.”