2022-23 Euroleague Sezonu Play-Off ve Sıralama Senaryoları

2022-23 Euroleague Sezonu Play-Off ve Sıralama Senaryoları

6 Nisan 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Turkish Airlines Euroleague‘de 33. hafta geldi çattı ve son yıllarda olmadığı kadar sezonun son 2 haftasına heyecan ve olasılık taşındı!

6 Nisan Perşembe günü oynanacak 6 ve 7 Nisan Cuma günü oynanacak 3 maç hem ilk 4 takımın sıralamasını hem de kalan 4 play-off biletinin akibetini belirleyecek.

Önce ilk 4 takım adına sıralama senaryolarına bir bakalım:

  • Olympiakos: Yunan ekibi haftaya 23 galibiyet, 9 mağlubiyetle liderlik kotuğunda giriyor. Eğer bu hafta, Perşembe günkü maçta Kızıl Yıldız’ı yenerse diğer sonuçlar ne olursa olsun, 34. haftaya girerken normal sezonu lider bitirmeyi garantilemiş olacak. Ayrıca kendi maçlarından ne sonuç çıkarsa çıksın eğer diğer 3 takımları Real, Barça ve Monaco kaybederlerse yine liderliği garantilemiş olacaklar.
  • FC Barcelona: Haftaya 22 galibiyet, 10 mağlubiyet ve averaj farkıyla 2. giren Barça, Cuma günü Milano’yı deplasmanda yener ve aynı zamanda Olympiakos kazanır, Real kaybederse sezonu 2. sırada bitirecek.
  • Real Madrid: Ezeli rakibi ile aynı durumdalar, 22 galibiyet ve 10 mağlubiyetleri var, averajlar onların arkasında 3. sırada yer alıyorlar. Eğer Perşembe günü Bayern’e kaybederlerse ve Monaco da kaybedip, Barça da kazanırsa o zaman sezonu 3. sırada bitirmiş olıyorlar.
  • AS Monaco: 21 galibiyet, 11 mağlubiyetle 4. sırada yer alan Fransız ekibi Cuma günü Partizan kaybederse 4. sırada sezonu tamamlıyor. Ayrıca kendi maçlarındaki sonuçtan bağımsız olarak diğer 3 rakipleri Real, Barça ve Olympiakos aynı anda kazanırlarsa sezonu yine 4. sırada bitirmeleri kesinleşmiş oluyor.

Gelelim play-off senaryolarına:

  • Maccabi Tel Aviv: İsrail ekibi bu kritik haftaya 19 galibiyet, 13 mağlubiyetle geliyor. Perşembe günü konuk olacakları Zalgiris’i yenerlerse play-off biletini garantiliyorlar. Hatta normal sürede 1 sayı farkla kaybetseler de play-off bileti geliyor. Ayrıca kendi maçlarından bağımsız olarak Fenerbahçe, Paritzan ve Baskonia birlikte kaybederse yine bileti garantiliyorlar. Sarı lacivertliler kaybeder ve onlar Zalgiris’i yenerse de play-off bileti ile beraber 5. sırayı da garantilemiş oluyorlar.
  • Partizan: Şuana kadar 18 galibiyet toplayabilen koç Obradovic’in öğrencileri ise Cuma günü Fransa’da Monaco’yu yenebilirlerse play-off biletini kapıyorlar. Ayrıca kendi maçlarındaki sonuçtan bağımsız olarak Baskonia ya da Zalgiris’den biri kaybederse de yine bileti kapıyorlar.
  • Fenerbahçe Beko: Temsilcimiz şuana kadar 18 galibiyet toplayabildi, derbide Efes’i yenebilir ve aynı zamanda Baskonia veya Zalgiris’den birisi kaybederse play-off bileitni garantilemiş olacak.
  • Cazoo Baskonia: İspanyol ekibi 17 galibiyetle buraya geldi ve Asvel’i yenmeleri durumunda eğer Zalgiris de kaybederse play-off biletini kapmış olacaklar.
  • Zalgiris Kaunas: Litvanya ekibi ise şuana kadar 17 galibiyet elde etti ve Maccabi’ye kaybetmelerinin yanında Baskonia ile Fenerbahçe’nin ikisinin birden kazanması durumunda play-off biletine veda edecekler.
  • Anadolu Efes: Temsilcimiz son 2 maçını kazanarak buraya kadar 16 galibiyetle geldi ve kaybetmeleri durumunda diğer sonuçlardan bağımsız olarak elenecekler.