2022-23 FIBA Şampiyonlar Ligi Panorama (Top 16 2.hafta)

2022-23 FIBA Şampiyonlar Ligi Panorama (Top 16 2.hafta)

2 Şubat 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

FIBA Şampiyonlar Ligi’nde normal sezon gruplarının tamamlanmasının ardından her grubun 2 ve 3. sırasında yer alan takımların çapraz eşleşmesi ile oluşan play-in serilerinde ikinci maçlar tamamlandı.

Gelin birlikte oynanan 8 maçın ardından bireysel performanslara bir göz atalım ve ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Normal sezon grubundan epey zorlanarak ve şanslarının da yardımıyla çıktıktan sonra play-in serisinde de temsilcimiz Tofaş’ı hem içeride hem de dışarıda yenen AEK, tehlikeli bir takım olduğunu tüm rakiplerine göstermişti. Top 16 grubuna farklı Malaga mağlubiyeti ile başlamalarına rağmen kolay lokma olmayacaklarını bu hafta tekrar hatırlattılar ve güçlü F4 adaylarından biri olan temsilcimiz Galatasaray NEF’i, en zor deplasmanlardan birisinde, Sinan Erdem’de 71-81 gibi net bir skorla devirmeyi başardılar. Biz de Yunan ekibini çeyrek final yolundaki bu kritik deplasman galibiyetiyle beraber haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN MVP’si:

UCAM Murcia ilk hafta Tenerife karşısında farklı kaybettikten bu hafta ise en farklı, en dominant galibiyetlerden birine imza attı. Bilbao’yu tam 18 sayı farkla geçtikleri bu maçın kahramanı ise kuşkusuz Ukraynalı pivot Artem Pustovyi oldu. Her iki pota altında da kısa sürede nasıl verimli olunur dersinin doktora tezini yazdı adeta 30 yaşındaki tecrübeli uzun! Faul problemine girdiği için sadece 17 dakika sahada kalabildiği maçta 23 sayı (8-9 2sayı, 1-1 3sayı, 4-5 s.atış), 4 ribaund, 2 asist, 3 blok istatistikleriyle tam 31 verimlilik puanı elde etti. Biz de onu kısa sürede yakaladığı bu müthiş istatistikler ve yarattığı fark nedeniyle alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Artem Pustovyi (UCAM Murcia): 23 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 3 blok, 31 verimlilik
  • Paul Lacombe (Strasbourg): 18 sayı, 6 ribaund, 7 asist, 30 verimlilik
  • Tyson Ward (Telekom Bonn): 19 sayı, 8 ribaundi, 5 asist, 27 verimlilik
  • Akil Mitchell (AEK): 19 sayı, 13 ribaund, 25 verimlilik
  • Marcus Foster (Rytas Vilnius): 30 sayı, 2 asist, 24 verimlilik

PUAN DURUMU: