2022-23 Turkish Airlines Euroleague 22. Haftanın Panoraması ve Ödüller

2022-23 Turkish Airlines Euroleague 22. Haftanın Panoraması ve Ödüller

2 Şubat 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Turkish Airlines Euroleague‘de 19. hafta programı tamamlandı.

Fenerbahçe’nin farklı Olympiakos mağlubiyeti ile üzüldüğümüz, Anadolu Efes’in Zalgiris’den aldığı galibiyet ile sevindiğimiz bir haftayı geride bıraktık. Gelin bu zorlu haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Geçen sezon uzun yılların ardından tekrar F4 potasına giren Olympiakos, yeni sezonda da koç Bartzokas yönetiminde adeta kaldığı yerden devam ediyor. Her geçen hafta makine düzeninde oynamaya abartıyorlar diyebiliriz! Yunan ekibini tabiri yerindeyse bu haftaki kurbanı da maalesef temsilcimiz Fenerbahçe oldu… Ligin asist kralı-takımın lideri Sloukas’dan yoksun olmalarına ve tartışmalı hakem kararlarının ardından Ataşehir’de taraftarların maçın içine ciddi anlamda girmiş olmasına rağmen dominanslarından hiç ödün vermediler ve temsilcimizi çoğu zaman çaresiz bırakarak 73-93 gibi net bir skorla galibiyete ulaştılar, bir kez daha neden bu sezonun güçlü şampiyonluk adaylarından biri olduklarını gösterdiler.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Anadolu Efes son 2 sezonun şampiyonu ve elbette Avrupa tarihinde ilk 3-peat yapacak olan takım olma hedefinin de basksıyla ekstra zor bir sezon geçiriyor. Bunun bilinciyle de sezon öncesinde müthiş bir hamleye imza atarak Larkin ile Micic’in yanına Will Clyburn‘ü ekleyerek Büyük Üçlü’yü de oluşturmuşlardı aslında. Ancak Clyburn, Larkin’in olmadığı dönemde ortaya koyduğu dominant peformansı son haftalarda biraz unutmuştu. Bu hafta Zalgiris karşısında beklenen reaksiyonu ortaya koydu. Amerikalı forvet 31 dakika sahada kaldığı maçta 19 sayı (5-9 2sayı, 2-4 3sayı, 3-3 s.atış), 7 ribaund, 3 asist ile 27 verimlilik puanına ulaştı ve alkışlarla haftanın MVP’si ödülünün sahibi oldu.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Will Clyburn (Anadolu Efes): 19 sayı, 7 ribaund, 3 asist, 27 verimlilik
  • Donatas Motiejunas (AS Monaco): 22 sayı (7-8 2sayı), 3 ribaund, 25 verimlilik
  • Kevin Punter (Partizan): 22 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 24 verimlilik
  • Kostas Papanikolaou (Olympiakos): 21 sayı (3-3 3sayı, 10-11 s.atış), 3 ribaund, 2 asist, 22 verimlilik
  • Guerschon Yabusele (Real Madrid): 16 sayı, 7 ribaund, 21 verimlilik

PUAN DURUMU: