2022-23 FIBA Şampiyonlar Ligi Panorama (Top 16 3.hafta)

2022-23 FIBA Şampiyonlar Ligi Panorama (Top 16 3.hafta)

11 Şubat 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde Top 16 turunun 3. haftasını geride bıraktık.

Ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle takımlarımızın boy gösteremediği bir haftayı geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlayalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Telekom Bonn fırtınası devam ediyor! Alman ekibi Shorts ve Ward liderliğinde BCL’de içerde dışarıda farketmeksizin tüm rakiplerini deviriyor ve bu sezonun flaş takımı ünvanını sonuna kadar hakediyorlar. Bu hafta da zorlu deplasmanlardan birinde, Vilnius’da rakipleri Rytas’ı 79-86’lık skorla devirerek üçte üç yaptılar ve çeyrek final biletini ceplerine koymuş oldular! Biz de koç Ilsalo ve gelecek sezon büyük olasılıkla Euroleague’de izleyeceğimiz yıldız oyun kurucu Shorts başta olmak üzere onları ayakta alkışlıyor, haftanın takımı ödülünü veriyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Bu sezon Hapoel Jerusalem‘in istediği hedeflere ulaşıp Top 16 biletini kapmasını sağlayan isimlerin başında kuşkusuz Zach Hankins geliyor. Amerikalı uzun kariyerinin en iyi dönemini geçiriyor ve tabiki bunda İsrail ekibinin guardlarının payı da büyük, onu çok iyi kullanıyorlar. Bu hafta da denk rakiplerinden biri olan Strasbourg karşısında son saniyede zor ve kritik bir galibiyet elde ederken de takıma liderlik eden, öne çıkan isim O oldu. 26 yaşındaji Amerikalı uzun 32 dakika sahada kaldığı maçta 28 sayı (13-16 2sayı), 12 ribaund, 2 asist ile pota altını domine etti ve 34 verimlilik puanı ile bu haftanın MVP’si oldu.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Zach Hankins (Hapoel Jerusalem): 28 sayı, 12 ribaund, 2 asist, 34 verimlilik
  • Jonathan Rousselle (Dijon): 18 sayı, 6 asist, 24 verimlilik
  • Akil Mitchell (AEK): 21 sayı, 9 ribaund, 5 asist, 24 verimlilik
  • Giorgi Shermadini (Tenerife): 22 sayı, 7 ribaund, 23 verimlilik
  • Tyson Ward (Telekom Bonn): 17 sayı, 6 ribaund, 4 asist, 23 verimlilik

PUAN DURUMU: