2022-23 Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (26. hafta)

2022-23 Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (26. hafta)

24 Nisan 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi‘nde 2022-23 sezonunun 26. haftasını geride bıraktık.

Her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte oluştururken gelin ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Ülkemizde yaşanan deprem felaketinden önemli derecede etkilenen şehirlerden biri olan Gaziantep‘in temsilcisi, FIBA Europe Cup’da devam edebilmek için ligde kalmayı tercih etmişti. Ancak kupadan sürpriz şekilde elenmeleriyle başlayan düşüş sürecinde ligde de kötü sonuçlar aralarak düşme potasına kadar inmişlerdi. Son haftalarda ise dirençlerini ve özgüvenlerini yeniden kazanmışlardı ki bu hafta tam anlamıyla kendilerine geldiklerini, artık kolay lokma olmayacaklarını gösterdiler. Geçici evleri olan İstanbul Ahmet Cömert Salonu’nda konuk ettikleri lider Türk Telekom’u 77-76 ile devirdiler. 3 saniye kala koç Açık’ın kurguladığı başarılı kenar oyunu sayesinde Miller-McIntyre’ın bitirdiği bir alley-oop buldular ve bu onlara maçı getirdi. Lideri deviren ve alt sıralardan kurtulmak için harekete geçen Gaziantep’i alkışlarla haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Bu sezon koç Sarıca’nın Pınar Karşıyaka‘da yeniden kurduğu kadroda en güvendiği isim kuşkusuz Errick McCollum. 35 yaşındaki tecrübeli skorer 2 haftadır sakatlığı nedeniyle takımdan ayrıydı. Her ne kadar takım arkadaşları Brown ve Angola onun yokluğunu hissettirmemeye çalışsa da bunu tam olarak başaramadılar. Bu hafta çok daha çekişmeli geçmesi beklenen bir maçta, Daçka karşısında, üstelik Angola da yokken ve Brown tam sağlıklı değilken, sakatlıktan döner dönmez maça damgasını vurdu! Tecrübeli yıldız takımının 101-76 gibi net bir skorla kazanmasına liderlik ederken 29 dakika sahada kaldı ve 2-4 üçlük, 6-8 ikilik, 10-10 s.atış isabetleriyle 28 sayı üretip istatistiklerine 3 ribaund, 8 asist de ekleyerek 34 verimlilik puanına ulaştı. Biz de bu parmak ıssırtan performansı için ona alkışlarla haftanın MVP’si ödülünü veriyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak, kazanan takımların en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncuları arasından seçim yapılmıştır.)

  • Errick McCollum (Pınar Karşıyaka): 28 sayı (10-10 s.atış), 3 ribaund, 8 asist, 34 verimlilik
  • Omar Prewitt (Aliağa Petkim): 25 sayı, 12 ribaund, 6 asist, 33 verimlilik
  • Nigel Hayes-Davis (Fenerbahçe Beko): 24 sayı, 7 ribaund, 5 asist, 31 verimlilik
  • Demetre Rivers (Onvo Büyükçekmece): 24 sayı (7-7 ikilik, 3-4 üçlük, 1-1 s.atış), 4 ribaund, 30 verimlilik
  • Codi Miller-McIntyre (Gaziantep): 25 sayı, 2 ribaund, 10 asist, 27 verimlilik

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak, en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncular arasından seçim yapılmıştır.)

  • Onuralp Bitim (Frutti Extra Bursaspor): 15 sayı, 8 ribaund, 6 asist, 20 verimlilik
  • Muhammed Baygül (Bahçeşehir Koleji): 14 sayı (2-2 üçlük, 4-4 ikilik), 6 ribaund, 2 asist, 19 verimlilik
  • Burak Can Yıldızlı (Beşiktaş Emlakjet): 13 sayı, 6 ribaund, 4 asist, 18 verimlilik
  • Sadık Emir Kabaca (Galatasaray NEF): 20 sayı, 5 ribaund, 2 asist, 18 verimlilik
  • Melih Mahmutoğlu (Fenerbahçe Beko): 20 sayı (6-7 üçlük), 17 verimlilik

PUAN DURUMU: