2022 EuroBasket Biletini İlk Kapan Ülkeler: Yunanistan, Bosna Hersek, Hırvatistan

2022 EuroBasket Biletini İlk Kapan Ülkeler: Yunanistan, Bosna Hersek, Hırvatistan

30 Kasım 2020 Kapalı Yazar: baskethaber basket

2022 EuroBasket elemeleri kapsamında 29 Kasım Pazar günü oynanan maçların ardından şampiyonaya katılmayı garantileyen ilk 3 takım belli oldu.

Bildiğiniz gibi Gürcistan, Almanya, İtalya ve Çekya zaten ortak ev sahipleri olarak turnuvada yer almayı garantilemiş durumdalar. Son maçların ardından Yunanistan, Bosna Hersek ve Hırvatistan da gruplarında ilk 3 sıradaki yerlerini garantilediler, turnuva biletini kaptılar. Böylece geriye 17 bilet kalmış oldu, turnuvada toplam 24 takım yer alacak.

Gelin birlikte turnuva biletini kapan bu 3 takımın son maçlarına ve gruplarındaki duruma bir göz atalım:

D Grubu:

Bu grupta Pazar günü oynanan maçların ardından 3 galibiyeti bulunan Hırvatistan, İsveç’i 72-87 gibi net bir skorla geçerek, dörtte dört yaptı ve EuroBasket biletini kapan ilk ekip oldu. Hırvatlar ardına tecrübeli şutör Pavle Marcinkovic 20 sayı, 5-6 3sayı, 8 ribaund, 2 top çalma ile maçın yıldızıydı. Koç Mrsic’in öğrencileri Sinan Erdem’de organize edilen fanusun ilk gününde de ev sahibi olan millilerimizi 79-62 gibi farklı bir skorla geçmeyi başarmıştı.

H Grubu:

H grubunda ise iki ülke kazanarak birbirlerine de yardımcı oldular adeta. Yunanistan‘ın zor da olsa Bulgaristan’ı uzatmada 78-84 ile geçmesi ardından Bosna Hersek‘in de Letonya engelini 79-73 ile geçmesi sonrası iki takım da 3 galibiyete ulaştı ve el ele gruptan çıkmayı artı EuroBasket’de yer almayı garantilemiş oldular. 3. bilet için birer galibiyeti bulunan Letonya ile Bulgaristan kalan maçlarda çarpışacaklar.

Yunanistan’da tecrübeli şutör Ioannis Athinaiou 21 sayı, 6-9 3sayı, 5 ribaund, 2 asist ile uzatmalı Bulgaristan galibiyetinin mimarı olurken, Bosna cephesinde ise Letonya galibiyetinin başmimarları Kenan Kamenjas (19 sayı, 7 ribaund) ve Edin Atic (19 sayı, 5 ribaund, 3 asist, 2 top çalma, 2 blok) oldular.