2023-24 BKT EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (10.Hafta)

2023-24 BKT EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (10.Hafta)

8 Aralık 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

BKT EuroCup 10. haftanın programını geride bıraktık.

Türk Telekom ile keyiflendiğimiz, Beşiktaş Emlakjet ile üzüldüğümüz zorlu bir haftayı daha geride bıraktık. Gelin haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Bozic yönetimindeki London Lions, neden bu sezonun flaş takımlarından biri olduğunu Venezia deplasmanında da bu hafta bize gösterdi! İngiliz ekibi sadece grubun değil, tüm turnuvanın favorilerinden birisi olan İtalyan ekibi karşısında nefis bir hücum performansına imza atarak deplasmanda tam 6. kez kaznamayı başardı ve şuana kadar evden uzakta yenilmezlik ünvanını koruyan 3 takımdan biri olmayı sürdürdü. Onlardan fazla deplasman galibiyeti alabilen tek takım Paris! Biz de Lions’u aldıkları bu görkemli deplasman galibiyeti için alkışlarla kutluyor ve onları haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Koç Ilsalo ile beraber geçen sezon hem BCL hem de Almanya BBL’de MVP ödüllerini kapan ve onunla beraber bu sezon Paris Basketball‘a transfer olan TJ Shorts burada da fırtına gibi esmeyi sürdürüyor. Aynı zamanda Makedonya milli takımının da formasını giyen 26 yaşındaki solak oyun kurucu, bu hafta takımının Wolves deplasmanında tam 31 sayı farkla elde ettiği görkemli galibiyetin başmimarıydı. 26 dakika sahada kalan yıldız guard, 24 sayı (2-4 üçlük, 7-12 ikilik, 4-6 s.atış), 2 ribaund, 11 asist, 1 top çalma istatistikleri ile tam 32 verimlilik puanına ulaştı ki o sahadayken takımı rakibe 27 sayı farkla üstünlük sağlamıştı. Biz de Shorts’u bu nefis performansının ardından alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • TJ Shorts (Paris Basketball): 24 sayı, 2 ribaund, 11 asist, 32 verimlilik puanı
  • Gabriel Olaseni (London Lions): 23 sayı, 12 ribaund, 2 asist, 32 verimlilik puanı
  • Ondrej Balvin (Prometey): 15 sayı, 8 ribaund, 3 asist, 27 verimlilik puanı
  • Andres Feliz (Joventut Badalona): 21 sayı, 7 ribaund, 5 asist, 3 t.çalma, 26 verimlilik puanı
  • Roko Prkacin (Gran Canaria): 13 sayı, 8 ribaund, 3 asist, 25 verimlilik puanı

PUAN DURUMU: