2023-24 FIBA Şampiyonlar Ligi 6. Maç Günü Panoraması ve Ödüller

2023-24 FIBA Şampiyonlar Ligi 6. Maç Günü Panoraması ve Ödüller

8 Aralık 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde 6. maç günü programı tamamlandı.

Sahne alan 2 temsilcimizden Bursaspor İnfo Yatırım ile keyiflendiğimiz, Darüşşafaka Lassa ile kaybederek üzüldüğümüz bir haftayı geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

C grubunda, temsilcimiz Daçka ve Tenerife kuralar çekildiğinde favori olarak gösteriliyordu ve VEF Riga ise zayıf halkaydı herkesin gözünde. Ancak koç Gailitis’in öğrencileri işin aslının hiç de öyle olmadığını bu hafta bir kez daha gösterdiler herkese! Letonya temsilcisi konuk ettiği turnuvanın şampiyonluk adaylarından birisi olan İspanyol ekibi Tenerife’yi nefis bir savunma performansı eşliğinde 77-72’lik skorla geçerek haftanın sürprizine imza attı ve gruptaki tüm hesapları da karıştırmış oldu. Biz de onları bu altın değerindeki galibiyetten ötürü ayakta alkışlıyor ve haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Zorlu C grubunda yer alan Fransız ekibi Cholet, temsilcimiz Daçka’yı İstanbul’dan sonra kendi sahasında da yenerek grup ikinciliği hatta liderlik yarışında önemli bir avantaj elde etmiş oldu. Hücumda etkili bir performans sergileyerek, tam 97 sayı ürettikleri o maçta galibiyetin başmimarı 2.10 metrelik dev uzun Neal Sako oldu. 25 yaşındaki Fransız uzun, turnuva ortalamaları olan 6.5 sayı ve 6.8 ribaundun çok çok üstünde bir performansla, 24 sayı, 10 ribaund ile double-double istatistiklerini yakaladı. Bu rakamlarla 29 verimlilik puanına ulaştı ve biz de onu bu nefis performansının ardından alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Neal Sako (Cholet): 24 sayı, 10 ribaund, 29 verimlilik puanı
  • Matt Lewis (Le Mans): 22 sayı, 3 ribaund, 3 asist, 26 verimlilik puanı
  • Mindaugas Kuzminskas (AEK): 21 sayı, 4 ribuand, 2 asist, 3 t.çalma, 25 verimlilik puanı
  • Andrzej Mazurczak (King Szczecin): 19 sayı, 5 ribaund, 6 asist, 22 verimlilik puanı
  • Savion Flagg (Telekom Bonn): 12 sayı, 11 ribaund, 2 asist, 4 t.çalma, 21 verimlilik puanı

PUAN DURUMU: