2023-24 BKT EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (17.Hafta)

2023-24 BKT EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (17.Hafta)

2 Şubat 2024 Kapalı Yazar: baskethaber basket

BKT EuroCup 17. hafta programını geride bıraktık.

Hem Türk Telekom hem de Beşiktaş Emlakjet ile canımızın sıkıldığı keyifsiz bir haftayı geride bıraktık. Gelin haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Geçen sezondan bu yana EuroCup’ın sürpriz yumurtası olmayı istikrarlı bir şekilde başaran Cluj Napoca, bu sezon çıtayı biraz daha yükseltmiş durumda! Rumen ekibi sezon boyunca sergilediği istikrarlı performans sayesinde ilk 2 yarışında yer almayı sürdürdü ve bu hafta da son şampiyon Granca’yı uzatma sonunda hem de deplasmanda devirerek 1 galibiyet önüne geçti, 2. sıraya yerleşti. Bu galibiyet sayesinde artık 2. sıra yani direkt çeyrek final bileti için ipler kendi ellerinde. Son hafta kendi maçlarını kazanırlarsa, diğer sonuçlardan bağımsız olarak bu hedefi gerçekleştirmiş olacaklar. Biz de Rumen ekibini, Guzman ve Seeley gibi önemli eksiklere rağmen son şampiyon karşısında aldığı bu kritik deplasman galibiyeti için alkışlarla kutluyor ve haftanın takımı sçeiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Geçen sezonki flaş performansını bu sezon çıtayı daha da yukarı çekerek sürdüren Cluj Napoca‘da henüz 27 yaşında olmasına rağmen bu seviyelerin artık tecrübeli isimlerden birisi olan Emanuel Cate, bu hafta son şampiyon Granca karşısında kariyerinin en iyi maçlarından birisini oynadı kuşkusuz. 30 dakika sahada kala Rumen pivot, 23 sayı (8-8 ikilik, 1-1 üçlük, 4-5 s.atış), 10 ribaund, 3 asist, 3 top çalma, 2 blok istatistikleriyle tam 38 verimlilik puanına ulaştı. Belki daha da önemlisi o sahadeyken takımı İspanyol ekibine tam 18 sayı farkla üstünlük kurmayı başardı! Biz de onu bu parmak ıssırtan performansının ardından haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Emanuel Cate (Cluj Napoca): 23 sayı, 10 ribaund, 3 asist, 3 t.çalma, 38 vp
  • Ronnie Harrell (Aris): 19 sayı, 8 ribaund, 7 asist, 6 t.çalma, 36 vp
  • TJ Shorts (Paris Basketball): 23 sayı, 5 ribaund, 6 asist, 34 vp
  • Kyle Wiltjer (Venezia): 25 sayı, 3 ribaund, 28 vp
  • Matt Morgan (London Lions): 26 sayı, 3 ribaund, 6 asist, 28 vp

PUAN DURUMU: