2023-24 FIBA Europe Cup Haftanın Panoraması ve Ödüller (2. Etap – 5. Hafta)

2023-24 FIBA Europe Cup Haftanın Panoraması ve Ödüller (2. Etap – 5. Hafta)

2 Şubat 2024 Kapalı Yazar: baskethaber basket

FIBA Europe Cup 2. etapta 5. haftanın programını geride bıraktık.

Bahçeşehir ile keyiflendiğimiz, Manisa ile üzüldüğümüz zorlu bir haftayı daha geride bıraktık. Gelin haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Nymburk geçtiğimiz sezonlara göre daha mütevazi bir kadroyla mücadele ediyor olmasına rağmen İtalyan koç Tabellini yönetiminde sonuca giden basketbolu oynamayı başarabiliyor. Evet bu hafta konuk oldukları temsilcimiz Manisa karşısında belki göze hoş gelen bir basketbol ortaya koymadılar ama karşılarında tamam mı devam mı misyonuyla sahaya çıkmış bir takım vardı ve onlar kazanmanın yolunu deplasman takımı olarak savunmada buldular ve aldıkları 14 farklı galibiyetle hem maalesef temsilcimizi turnuvanın dışına itmiş oldular hem de lider olarak çeyrek final biletini garantilemiş oldular. Bize de onları alkışlarla haftanın takımı seçmek kaldı.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Legia Warszawa bu hafta Litvanya deplasmanında kazanarak çeyrek final yolunda önemli bir adım attı, son haftaya avantajlı bir şekilde giriyor. Aldıkları bu önemli galibiyetin başmimarı da kuşkusuz Amerikalı skorer Christian Vital‘di. Bu sezon turnuvanın en skorer 6. oyuncusu konumundaki Vital, Jonava karşısında gelen 24 farklı dominant galibiyette 27 dakika sahada kalırken 30 sayı (5-6 üçlük, 5-8 ikilik, 5-6 s.atış), 5 ribaund, 5 asist, 3 top çalma ile tam 37 verimlilik puanına ulaştı, daha da önemlisi o sahadayken rakibe tam 29 sayı farkla üstünlük kurdular. Biz de onu bu parmak ıssırtan performansından dolayı alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Christian Vital (Legia): 30 sayı, 5 ribaund, 5 asist, 3 top çalma, 37 vp
  • Umoja Gibson (Gottingen): 31 sayı, 3 ribaund, 4 asist, 3 top çalma, 32 vp
  • Tyler Cavanaugh (Bahçeşehir Koleji): 19 sayı, 9 ribaund, 3 asist, 28 vp
  • Roeland Schaftenaar (Leiden): 15 sayı, 14 ribaund, 3 asist, 3 top çalma, 26 vp
  • Alex Renfroe (Bilbao): 15 sayı, 5 ribaund, 6 asist, 23 vp

PUAN DURUMU: