2023-24 BKT EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (7.Hafta)

2023-24 BKT EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (7.Hafta)

16 Kasım 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

BKT EuroCup 7. haftanın programını geride bıraktık.

Hem Beşiktaş Emlakjet hem de Türk Telekom ile üzüldüğümüz zorlu bir haftayı daha geride bıraktık. Gelin haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Geçen sezon Wild Card ile organizasyona dahil olan İngiltere şampiyonu ilk sezonunda play-off biletini kaptıktan sonra bu sezon da iddiasını sürdürüyor. Bu haftaya deplasmanda üçte üç yaparak başlayan London Lions, Akatlar’da konuk olduğu burada namağlup konumda olan temsilcimiz Beşiktaş Emlakjet’i son nefeste 80-83 ile geçmeyi başardılar. İki yakından tanıdığımız isim Matt Morgan ve Olaseni liderliğinde savunması ile öne çıkan temsilcimize karşı çok verimli bir hücum performansı sergilediler ve deplasmandaki namağlup ünvanlarını 4. maçta da korumayı başardılar. Biz de onları bu değerli deplasman galibiyeti için kutluyor ve alkışlarla haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Bu sezonun flaş takımlarından birisi olan Romanya şampiyonu Cluj Napoca play-off bileti için ne kadar iddialı olduğunu gösterdi. Bu hafta da konuk oldukları denk rakiplerden İtalyan ekibi Trento karşısında tam anlamıyla şov yaptılar! 60-98’lik skorla rakibi kendi taraftarı önünde ezip geçtikleri o maçta Kübalı forvet Karel Guzman tartışmasız maçın yıldızıydı. 28 yaşında olan atletik oyuncu 27 dakika süre alırken 2-2 üçlük, 3-5 ikilik, 2-2 s.atış isabetleriyle 14 sayı üretirken, istatistiklerine 12 ribaund, 5 asist, 3 top çalma ekledi ve hiç top kaybı yapmadan tam 34 verimlilik puanına ulaştı, o sahadayken takımı rakibe tam 33 farkla üstünlük kurdu! Biz de onu alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Karel Guzman (Cluj Napoca): 14 sayı, 12 ribaund, 5 asist, 3 top çalma, 34 verimlilik puanı
  • Matt Morgan (London Lions): 17 sayı, 8 ribaund, 7 asist, 28 verimlilik puanı
  • Nadir Hifi (Paris Basketball): 27 sayı (6-12 üçlük), 5 ribaund, 2 asist, 28 verimlilik puanı
  • Aljami Durham (Hamburg Towers): 21 sayı, 6 ribaund, 4 asist, 27 verimlilik puanı
  • Gediminas Orelik (Lietkabelis): 31 sayı (8-14 üçlük), 4 ribaund, 5 asist, 25 verimlilik puanı

PUAN DURUMU: