2023-24 Euroleague Fantasy Seçimleri (1. Hafta)

2023-24 Euroleague Fantasy Seçimleri (1. Hafta)

5 Ekim 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Turkish Airlines Euroleague‘de 2023-24 sezonu 5 Ekim Perşembe günü oynanacak ilk hafta programı ile başlıyor.

Bu sezon da sizlerle beraber her hafta öncesi Euroleague Fantasy oyunundaki seçimlerim ve takımımda yaptığım güncellemeleri paylaşıyor olacağım. Ama ilk hafta olmasından dolayı önce sizlerle oyunun stratejisi hakkındaki kritik notları paylaşayım:

  • Doğru baş antrenörü seçmek kritik önem taşıyor ve hangi takımın evinde gerçekten güçlü olduğunu tespit edebilmek de çok önemli. Geçtiğimiz sezon Maccabi Tel Aviv ligin en iyi iç saha derecesiyle (15-2) normal sezonu tamamladı. Kazanan bir koç seçmek size diğer adaylar karşısında avantaj sağlayacaktır. Maçını kazanması gereken bir baş antrenör için kredi harcamaktan çekinmeyin ve tabii ki akıllıca seçim yapın.
  • Sakatlıkları izlemek ve hangi oyuncuların o anda müsait olmadığını takip etmek çok önemlidir. Sadece 0 Fantezi puanı yapan bir oyuncudan kaçınmakla kalmazsınız, aynı zamanda onun pozisyonundaki diğer oyuncular daha fazla oynama süresi görmeli ve bu nedenle daha yüksek bir verimlilik puanı elde etme şansına sahip olmalıdır. Elbette daha fazla dakika her zaman daha yüksek verimlilik puanı anlamına gelmez, ancak genellikle bu şekilde olur.
  • Bu sezon başında çok önemlidir. Değeri düşük oyuncuları bulmanın en iyi yolu, bir takımın yerel sonuçlarını kontrol etmek ve kimin çok oynayıp iyi iş çıkardığını görmektir. Yine de dikkatli olun. Tüm oyuncuların sahada süre aldığı 50 sayılık bir galibiyete bakmakla, takımın en güçlü rotasyonuyla oynamak zorunda kaldığı gerçekten yakın bir karşılaşmaya bakmak aynı şey değildir.
  • Unutmayın: Fantasy Challenge’ın hafızası yoktur. Bir oyuncunun değerinin artıp artmayacağını yalnızca bir sonraki oyun belirler. Örneğin, beş hafta üst üste PIR değeri 30 olan bir oyuncuyu satın alırsanız ve daha sonra aynı oyuncu -5 PIR değeri alırsa, değeri büyük ölçüde düşecektir. Kadroları okuyabilmek ve hangi yıldız oyuncunun canavar bir performans sergileme şansının daha yüksek olduğunu belirleyebilmek, karşılığını veren nadir bir beceridir.
  • İsterseniz ligimize BasketServisi katılabilirsiniz ve birlikte mücadele edebiliriz sezon boyunca. Katılım şifresi: 264F6CCA

Şimdi de gelin ilk hafta yaptığımız seçimlere bir bakalım: