2023-24 Euroleague Play-Off 2.Maç Önİzlemesi: AS Monaco – Fenerbahçe Beko (26.04.24)

2023-24 Euroleague Play-Off 2.Maç Önİzlemesi: AS Monaco – Fenerbahçe Beko (26.04.24)

26 Nisan 2024 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi 2. maçında temsilcimiz Fenerbahçe Beko, bir kez daha Monte Carlo’da AS Monaco‘ya konuk oluyor.

Fenerbahçe Beko‘nun 1-0 önde olduğu serinin 2. maçı 26 Nisan Cuma günü saat 20:00’da başlayacak ve basketbolseverler karşılaşmayı her zaman olduğu gibi S Sport ekranlarından canlı izleyebilecekler. Gelin birlikte takımların durumlarına ve galibiyetin anahtarlarına bir göz atalım, keyifli okumalar.

Monaco saha avantajını kaybetti

Monaco son zamanlarda çok iyi bir form yakaladı ve son 12 maçında dokuz galibiyet aldı. Ancak, bu galibiyetlerin çoğunu bu serinin bir önceki maçında ellerinden kaçan galibiyete değişeceklerine inanıyorum!

İlk maçın büyük bölümünde Monaco, maçın başlarında kurduğu ve ilk 25 dakika boyunca koruduğu rahat bir üstünlüğü elinde tuttu. Sezon boyunca en iyi oyuncuları olan Mike James, özellikle ilk yarıda kendi standartlarına göre nispeten pasifti. Bu dönemde Jordan Loyd ve Elio Okobo hücumu organize etmekle görevlendirilirken, James rakibin agresif savunması nedeniyle topu almakta zorlandı. Bu savunma stratejisi diğer oyuncuları, özellikle de Elie Okobo ile birlikte sekiz kolay sayı atan Donatas Motiejunas’ı canlandırmış görünüyordu. Motiejunas maçın başında Johnathan Motley’nin rakip takım kadrosunda olmamasının avantajını kullandı. Ancak temsilcimiz dizilişini değiştirdiğinde,i kısa beşleri kullandığında önemli bir faktör olarak kendini göstermekte zorlandı. Okobo son çeyrekte Monaco’yu yeniden öne geçiren isim oldu, ancak sarı lacivertlilerin mükemmel savunması ve aceleye getirdikleri şutlar nedeniyle bu üstünlüğü sonuna kadar koruyamadılar.

Fenerbahçe kriz dönemini ilk maçı kazanarak atlattı

Fenerbahçe son zamanlarda bir form düşüşü yaşamış olsa da, bu serinin ilk maçında bu krizin üstesinden geldiklerini gösterdiler. Bu maça biraz rahatlamış olarak çıkacaklarını düşünüyorum, bu da performanslarını olumlu yönde etkileyebilir ve onları yeni bir galibiyete götürebilir.

Maçın başında temsilcimiz, Mike James’in ritmini bulmasını engellemeyi tercih etti ve savunmalarına girmesine izin vermedi. James ilk yarının büyük bölümünde gerçekten de kontrol altındaydı, ancak takım arkadaşları ivme kazanmak için bundan faydalandı. Ancak temsilcimiz sadece on sayılık bir farktan korkmayacak kadar tecrübeli bir takım olduğunu gösterdi. İkinci çeyrekte Nate Sestina X-faktör olarak ortaya çıktı ve farkın daha da açılmasını engelledi. Sestina EuroLeague’de bu sezonki en iyi maçını oynadı. Tyler Dorsey de son çeyrekte farkın eridiği anlarda önemli üçlükler buldu. Scottie Wilbekin’in sakatlık durumu çok önemli çünkü ikinci yarının başında oyundan çıktı ve sahaya dönmedi. Nick Calathes neden EuroLeague tarihinin en iyi oyun kurucularından biri olduğunu herkese hatırlattı. Baş antrenör Sarunas Jasikevicius’un küçük kısa beşlere geçme kararı, Monaco’nun karşı koymakta zorlandığı ve sonuçta dengeyi Fenerbahçe lehine çeviren harika bir taktiksel düzenlemeydi.

Galibiyetin anahtarları

Monaco’nun Fenerbahçe’ye karşı ikinci maça daha iyi hazırlandığına inanıyorum, özellikle de savunma şemalarıyla başa çıkma konusunda Mike James’in daha etkili olmasını bekliyorum. Tabii ki üç sayılık atışlardaki isabet oranlarını ve ribaundlardaki etkinliklerini de arttırmaları gerekiyor zira bu iki konuda temsilcimizin oldukça gerisinde kalmışlardı.

En önemli konu Jonathan Motley ve Scottie Wilbekin’in sakatlık durumları. Onlar olmadan deplasmanda bir galibiyet daha almak çok zor olacak. Yine kazanmak istiyorsak, ribaundlardaki üstünlüğümüzü yeniden ortaya koymamız önemli ölçüde yardımcı olacaktır.

Bu maç çok büyük önem taşıyor ve ev sahibi ekip şüphesiz deplasman ekibine kıyasla çok daha fazla baskı altında olacak. Ancak Monaco sezon boyunca baskıyla başa çıkabileceğini gösterdi ve bu tür durumlarda çoğu zaman cesurca mücadele etti. Wilbekin ve Motley takım arkadaşlarına destek olamazsa bu maçta Monaco’nun işi daha da kolaylaşacaktır. Monaco’nun şut yüzdesini ilk maça oranla ciddi seviyede arttırması, James’i net olarak devreye sokmas gerekecek.