2023-24 Euroleague Sezonu: En İyi 10 Savunmacı

2023-24 Euroleague Sezonu: En İyi 10 Savunmacı

30 Eylül 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Bazı oyuncular savunma pozisyonuna geçip rakiplerini engellemek için asla motivasyona ihtiyaç duymazlar. İster çabukluklarını ister uzunluklarını kullansınlar, rakiplerini bozmak, yıpratmak ve takımlarının topu yeniden kazanmasına yardımcı olmak için oradadırlar.

Bu rolleri en iyi şekilde yerine getiren oyuncular sezon sonunda Turkish Airlines EuroLeague‘in En İyi Savunmacısı Ödülü’nü kazanmak için yarışacaklar.

İşte 2023-24 sezonunda ödülü almak için benim en iyi 10 adayım.

10. Arnas Butkevicius, Zalgiris Kaunas

Butkevicius varken hiçbir rakip ikili oyun oynamak istemiyor çünkü o bir switch ustası ve oyun kurucudan pivota kadar her pozisyonu koruyabiliyor. Zalgiris savunmasının emniyet sübapı!

9. Serge Ibaka, FC Bayern Munich

Ibaka’nın bu listede daha üst sıralarda olmasını engelleyen tek şey zaman. Bayern’e geç katıldı ve on yıldan uzun bir süredir EuroLeague maçı oynamadı. Uyum sağladıktan sonra Ibaka önde gelen bir boyalı alan koruyucusu olabilir.

8. Kyle Hines, Olimpia Milano

EuroLeague’deki 14. sezonuna giren 37 yaşındaki Hines’ın dakikaları azalmış olabilir ama üç kez EuroLeague’in en iyi savunmacısı seçilen oyuncu hala çok iyi bir savunmacı. Hızı, gücü ve tecrübesinin birleşimi rakiplerin onu geçmesini zorlaştırıyor.

7. Isaac Bonga, FC Bayern Munich

Kasım ayında 24 yaşına girecek olan Bonga, gerçek bir savunma stoperi olmak için tüm fiziksel özelliklere ve arzuya sahip. Şimdi ikinci EuroLeague sezonunda ve koç Pablo Laso yönetimindeki ilk sezonunda, parlamak için her şeyi bir araya getirebilir.

6. Aleksa Avramovic, Partizan

Avramovic, agresifliği, enerjisi ve topa yaptığı müthiş baskıyla tam bir savunma sihirbazı. Bu özelliklerini de Dünya Kupası’nda sergilemiş ve Sırbistan’ın gümüş madalyaya giden yolculuğunda önemli bir rol oynamıştı. Bu sezon yapacağı baskı ve çalacağı toplarla yine görüntü yönetmenlerinin kabusu olacağını söyleyebiliriz!

5. Mathias Lessort, Panathinaikos

Lessort geçen sezon Partizan’da yüksek motorunu kullanarak boyalı alanda ve çemberin üstünde büyük bir patlama yaptı. 2022-23 En İyi Savunmacı oylamasında en çok oyu alan dördüncü oyuncu olmuştu. Koç Ataman’ın Panathinaikos’unda da çember koruma konusunda en güvenilir isim olacak.

4. Alessandro Pajola, Virtus Bologna

Henüz 23 yaşında olan Pajola, oyun kuruculuğunun yanı sıra savunma yönüyle de adından söz ettiriyor. Geçtiğimiz sezon 40 dakika üzerinden 3.0 top çalma ortalamasıyla ligde dakika başına top çalmada lider oldu.

3. Thomas Walkup, Olympiakos

Walkup geçen sezon maç başına 1.8 top çalmayla ligde liderlik yaparken En İyi Savunmacı oylamasında da ikinci oldu. İnatçı savunması ve hiç bitmeyen enerjisiyle Kırmızılar’ın her iki alandaki ritmini tayin eden isim.

2. John Brown, AS Monaco

Brown iki sezon önce 69 top çalmayla EuroLeague rekorunu kırdı ve bu sayı geçen yıl sadece düştü çünkü kimse onun bulunduğu bölgede pas trafiğine girmek istemedi! Bu sezon En İyi Savunmacı Ödülü’nü kazanmayı hedeflediğini de daha şimdiden açıkladı.

1.Walter Tavares, Real Madrid

EuroLeague’in en iyi savunmacısı unvanını elinde bulunduran Tavares, bu ödülü üç kez kazanan üç oyuncudan biri. Son dört sezonun tamamında ligin blok lideri olan Tavares, 372 top çalmayla turnuvanın kariyer lideri konumunda.