2023-24 FIBA Şampiyonlar Ligi 3. Hafta Panoraması ve Ödüller

2023-24 FIBA Şampiyonlar Ligi 3. Hafta Panoraması ve Ödüller

2 Kasım 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde 3. hafta programı tamamlandı.

3 temsilcimizin sahne aldığı, Pınar Karşıyaka ile sevindiğimiz, Tofaş ve Galatasaray Ekmas ile üzüldüğümüz zorlu bir haftayı geride bıraktık. Gelin geçtiğimiz sezonlarda olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Derthona Tortona tarihinde ilk kez ülkesi İtalya’yı Avrupa’da temsil ediyor ve burada BCL’deki ilk sezonlarında da ses getiren performanslara imza atıyorlar. Bu hafta zorlu bir deplasmanda, Bursa’da konuk oldukları grubun iddialı takımlarından biri olan temsilcimiz Tofaş’ı Daum’un etkili performansı liderliğinde, verimli bir hücum performansı eşliğinde 80-88’lik skorla devirdiler ve yollarına ikide iki ile devam ettiler. Biz de İtalyan ekibini elde ettiği bu kritik deplasman galibiyetinin ardından alkışlarla haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Artık BCL’de her sezon grup aşamasında görmeye başladığımız, kıtanın yükselen kulüplerinden biri olan Portekiz şampiyonu Benfica, son maçında konuk ettiği Yunan ekibi PAOK’u 94-72’lik skorla ezip geçti. Bu başarılı sonucun başmimarı ise Yeşil Burun Adaları milli takımından da hatırlayacağınız, tecrübeli forvet Ivan Almeida oldu. 27 dakika sahada kalan 34 yaşındaki Almeida, 4-6 üçlük, 2-2 ikilik, 12-12 s.atış isabetleriyle 28 sayı üretirken, istatistiklerine 2 ribaund, 3 asist, 2 top çalma ekleyerek tam 32 verimlilik puanına ulaştı. Biz de alkışlarla tecrübeli forveti haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Ivan Almeida (Benfica): 28 sayı, 2 ribaund, 3 asist, 2 t.çalma, 32 verimlilik puanı
  • Terrell Carter (Benfica): 26 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 2 blok, 27 verimlilik puanı
  • Mike Daum (Derthona Tortona): 15 sayı, 10 ribaund, 3 asist, 26 verimlilik puanı
  • Khadeen Carrington (Hapoel Jerusalem): 27 sayı, 2 ribaund, 3 asist, 24 verimlilik puanı
  • Vernon Carey (Pınar Karşıyaka): 15 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 2 blok, 21 verimlilik puanı

PUAN DURUMU: