2023-24 FIBA Şampiyonlar Ligi 4. Maç Günü Panoraması ve Ödüller

2023-24 FIBA Şampiyonlar Ligi 4. Maç Günü Panoraması ve Ödüller

23 Kasım 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde 4. maç günü programı tamamlandı.

Sahne alan 2 temsilcimizden Bursaspor İnfo Yatırım ile güldüğümüz, Darüşşafaka Lassa ile kaybederek üzüldüğümüz bir haftayı geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Zdovc’u ve oynattığı basketbolu sezon başından bu yana en çok eleştirenlerden birisi bendim. Ancak son maçlarda beni yanıltıyorlar ve elbette bundan memnunum. Bursaspor İnfo Yatırım, BSL’deki başarılı sonuçları nihayet bu hafta BCL’ye de taşımayı başardı. Temsilcimiz, her ne kadar kadrosu ve koçu değişmiş olsa da son şampiyon apoletine sahip ve Bursa’da farklı kaybettiği rakibi Telekom Bonn’u evinde, Almanya’da 82-92 gibi net bir skorla geçmeyi başardı. Üstelik bunu Hamilton’dan yoksun, 4 yabancı ile yaptılar. Biz de onları alkışlarla haftanın takımı seçiyoruz elbette.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Son maçlarda temsilcimiz Bursaspor bir çıkışa geçtiyse bunun temel nedenlerinden birisi, 31 yaşındaki tecrübeli skorer Anthony Brown‘un devreye girmesi, ritmini bulmasıydı. Amerikalı forvet, sadece dış şutlarıyla değil takım organizasyonuna verdiği katkıyla da son maçlarda Sloven koçun en güvendiği isim konumunda. Bu haftada da Almanya’da son şampiyon Bonn’u 10 sayı farkla devirdikleri maçta 33 dakika sahada kalırken tam anlamıyla sazı eline almış 3-4 üçlük, 3-5 ikilik, 3-3 s.atış isabetleriyle 18 sayı üretirken, istatistiklerine 3 ribaund, 7 asist eklemiş ve sadece 1 top kaybı yaparak 25 verimlilik puanına ulaşmıştı. Biz de onu alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Anthony Brown (Bursaspor İnfo Yatırım): 18 sayı, 3 ribaund, 7 asist, 25 verimlilik puanı
  • Mouhamet Diouf (Breogan): 17 sayı, 9 ribaund, 2 t.çalma, 2 blok, 25 verimlilik puanı
  • Eddy Edigin (Ludwigsburg): 12 sayı, 10 ribaund, 4 asist, 24 verimlilik puanı
  • David Michineau (Bursaspor İnfo Yatırım): 20 sayı, 3 ribaund, 4 asist, 23 verimlliik puanı
  • Marcelinho Huertas (Tenerife): 21 sayı, 11 asist, 22 verimlilik puanı

PUAN DURUMU: