2023-24 Euroleague Fantasy Seçimleri (10. Hafta)

2023-24 Euroleague Fantasy Seçimleri (10. Hafta)

23 Kasım 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Turkish Airlines Euroleague‘de 2023-24 sezonu 10. hafta programı 23 Kasım Perşembe günü oynanacak maçlarla başlıyor.

Bu sezon da sizlerle beraber her hafta öncesi Euroleague Fantasy oyunundaki seçimlerim ve takımımda yaptığım güncellemeleri paylaşıyor olacağım. 

Önce yolları ayırdığımız isimlere bir bakalım:

  • Zeljko Obradovic (Partizan)
  • Nikola Mirotic (Olimpia Milano)
  • Thomas Walkup (Olympiakos)
  • Bruno Caboclo (Partizan)

Şimdi de takıma eklediğimiz isimlere bakalım:

  • Giannis Sfairopoulos (Kızıl Yıldız): Sırp ekibinin evinde ne kadar etkili bir takım olduğunu biliyoruz. Son 2 iç saha maçlarında Bayern ve temsilcimiz Fenerbahçe’yi geçmeyi bilmişlerdi. Bu maçta da deplasmanlarda zorlanan ve son dönemde de pozitif basketbol oynamayan Milano karşısında sorun yaşamadan net bir galibiyet alacaklarını düşünüyorum.
  • Chima Moneke (Baskonia): Nijeryalı forvet bu son dönemin tartışmasız en formda ismi. Koç Ivanovic’in gelişiyle beraber takımın yakaladığı çıkışta katkısı büyüktü. Son 3 maçta onu takımında tutan oyuncular ortalama 29.7 puanı da ceplerine koymuşlardı! Bu hafta eski takımı Monaco karşısında taraftar desteği ile beraber 20-25 puan getirmesini bekliyorum.
  • Jerian Grant (Panathinaikos): EuroCup’ın geçen sezonki MVP’si son maçlarda Panathinaikos’un yakaladığı seride gizli lider konumundaydı. Belki skorer anlamında ön planda değildi ama asist, top çalma ve ribaund departmanlarına önemli katkı yaptı ve yüksek yüzdeli şut kullandı, son 2 maçta 19.8 puan ve 20.9 puan çıkardı. Kazanacaklarını düşündüğüm Valencia maçında da ondan 15-20 puan bekliyorum.
  • Mathias Lessort (Panathinaikos): Evet o bir yıldız değil ama ligin en verimli, en savaşçı, en istikrarlı pivotlarından birisi. Koç Ataman’ın sisteminde “çöpçü” rolünde de gayet başarılı, ribaundar, bloklar, top çalmalar gibi departmanlarda önemli işler yapıyor ve genelde pozisyonları smaçla bitirdiği için yüzdesi de yüksek. Valencia karşısında ortalamasını yakalayarak en az 15 puan getirmesini bekliyorum.

İsterseniz ligimize BasketServisi katılabilirsiniz ve birlikte mücadele edebiliriz sezon boyunca. Katılım şifresi:264F6CCA

Takımımızın son görüntüsü bu şekilde: