2023-24 FIBA Şampiyonlar Ligi Güç Sıralaması (4. Versiyon)

2023-24 FIBA Şampiyonlar Ligi Güç Sıralaması (4. Versiyon)

5 Aralık 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde devam eden sekizinci sezonda 4. kez Güç Sıralaması yayınlandı.

Bu tabloda takımları sadece BCL derecelerine göre değil, genel performanslarına göre sıralamaya çalışıyoruz. Bu, yerel lig sonuçlarının da dikkate alındığı anlamına geliyor, çünkü toplamda 10 maç kazanan bir takım hakkında, iki BCL maçı kazanan ancak yerel şampiyonalarında sekiz maç kaybeden bir takımdan daha iyi hissedeceksiniz.

Gelin birlikte ilk 10 sırada yer alan takımlara göz atalım:

10. Tenerife (İspanya)
9. Hapoel Holon (İsrail)
8. PAOK (Yunanistan)
7. UCAM Murcia (İspanya)
6. Hapoel Jerusalem (İsrail)

5. Pınar Karşıyaka (Türkiye)

BCL derecesi: 3-1
Yerel lig derecesi: 7-3

Geçtiğimiz hafta Martin, BCL sezonun en kritik şutlarından birini soktu Karşıyaka adına. Çünkü artık biliyoruz ki KSK ve Strasbourg grubun zirvesinde tamamen eşit durumdalar ve kim daha fazla maç kazanırsa ya da daha fazla sayı farkıyla kazanırsa grubu da kazanacak ve doğrudan 16. Tura yükselecek. Eğer Martin şutu kaçırsaydı, SIG bu eşitliği bozmuş olacaktı…

4. Unicaja Malaga (İspanya)

BCL derecesi: 3-1
Yerel lig derecesi: 9-3

Justin Tillman Kasım ayının MVP’si ödülünü kazandı ve AEK dışında kendisini en çok hangi takımın etkilediği sorulduğunda Unicaja’yı beğendiğini söyledi. Tabii ki beğendi. Gruplarını kazanmaya çok yakınlar, şu anda Liga Endesa’da ikinci sıradalar ve İspanya liginde bu sezon Real Madrid’i yenen tek takımlar. Sadece artık yenilmezlik ünvanına sahip değiller, bu yüzden buradaki üç 4-0’lık takımın gerisindeler. Ancak gerçekte, bir takımın bir noktada Unicaja ile karşılaşmadan BCL’yi kazandığı bir senaryoyu hayal etmek zor.

3. Derthona Tortona (İtalya)

BCL derecesi: 4-0
Yerel lig derecesi: 5-5

Yani… Çok hızlı oldu. Mike Daum Anadolu Efes’e gitti ve Amine Noua siz daha “acaba Tortona, Daum yokken de bu kadar iyi olacak mı?” diyemeden takıma katıldı. Noua da en iyi oyununu ortaya koyuyor, bu sezon Holon formasıyla dört maçta da çift haneli sayılara ulaştı ki önceki 18 BCL maçında sadece iki kez 10+ sayı üretebilmişt. Büyük imza oldu Tortona adına. Ayrıca 2018-19’da Virtus Bologna’dan bu yana 4-0’la başlayan ilk İtalyan takımı oldular. O sezonun nasıl bittiğini hatırlıyorsunuz, değil mi?

2. Dijon (Fransa)

BCL derecesi: 4-0
Yerel lig derecesi: 6-8

38 yaşına girmek üzere olan David Holston’ın 22.3 dakikada 16.0 sayı ortalamasıyla oynadığını ve son iki maçında 12’de 9 olmak üzere üç sayılık atışlarda 24’te 14 (maç başına altı denemede yüzde 58) isabet kaydettiğini söylemek için buradayız! Evet, işte bu yüzden Dijon dört yıl sonra ilk kez dört maçta dört galibiyet aldı. BCL’de en son 2020 yılında Atina’da dört maçlık bir galibiyet serisi yakalamış ve üçüncü olmuşlardı.

1.AEK (Yunanistan)

BCL derecesi: 4-0
Yerel lig derecesi: 4-5

Bu liderliğin yanına devasa bir yıldız işareti koyun. Çünkü AEK 4-0’lık bir takım ve güç sıralamasında en üstte yer almasına rağmen hala gelişmesi gereken çok şey var. Kasım ayının MVP’si Justin Tillman’a sahipler, kendisi de aynı şeyi söyledi, bu yüzden önümüzdeki birkaç hafta bize bu takımın ne kadar iyi olduğuna dair net bir resim verecekler. 2018 şampiyonu kadar iyi mi? 2020 finalistleri kadar iyi mi? İkisinden de daha mı iyi!?