2023-24 Sezonu Öncesi EuroCup’dan Euroleague’e Gelen En İyi 10 Oyuncu

2023-24 Sezonu Öncesi EuroCup’dan Euroleague’e Gelen En İyi 10 Oyuncu

30 Eylül 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Turkish Airlines EuroLeague kulüplerinin kadrolarını BKT EuroCup havuzundan oyuncular alarak güçlendirmeleri geleneksel bir uygulama. Bu yaz da böyle oldu ve geçtiğimiz EuroCup sezonunun en iyi oyuncularından bazıları EuroLeague’e geçiş yaptı. Tecrübeleri ya da yaşları ne olursa olsun, bu oyuncular kendilerini kanıtlamış etkili oyuncular. İşte EuroCup’tan EuroLeague’e gelen en ilginç oyunculardan bazıları.

10. Erkan Yılmaz, Anadolu Efes

EuroCup 2022-23 sezonu istatistikleri: 6.7 sayı, 4.4 ribaund, 2.6 asist

Yılmaz hem EuroCup’ta hem de Türkiye Ligi’nde sayı, ribaund, asist ve top çalmada kariyer rekorlarını kırdığı en iyi performansını geride bıraktı. 25 yaşındaki forvet, iki kez şampiyon olan takıma katıldıktan sonra yeteneklerini EuroLeague’de test etme fırsatı bulacak.

9. Damien Inglis, Valencia

EuroCup 2022-23 sezonu istatistikleri: 9.6 sayı, 4.1 ribaund, 10.2 verimlilik puanı

Son üç yılda EuroCup’ı iki kez kazandıktan sonra Fransız uzun için EuroLeague’e gitmek en mantıklı hamleydi. Bu listedeki en yaşlı ikinci oyuncu olan 28 yaşındaki Inglis, Valencia formasıyla etki yaratacak kas gücüne ve çok yönlülüğe sahip.

8. Ismael Kamagate, Olimpia Milano

EuroCup istatistikleri: 9.2 sayı, 8.4 ribaund, 17.2 verimlilik puanı

Genç pivot, Paris Basketball ile patlama yaptığı bir sezonun ardından EuroCup’ta maç başına blok istatistiğinin (1.5) lideriydi. 2.11’lik boyuyla iri ve atletik olan Kamagate, geçtiğimiz sezon EuroCup’ta göz korkutucu bir faktördü ve bunun EuroLeague’e de yansımasını umuyor.

7. Kyle Guy, Panathinaikos

EuroCup istatistikleri: 11.8 sayı, 2.6 asist, 9.4 verimlilik puanı

Guy hem uzun mesafeli şutları hem de oyun kurma yetenekleriyle hücumda önemli bir tehdit. Geçen yıl EuroCup Playofflarında bu yeteneğini sergiledi ve İspanya Ligi playofflarında unutulmaz bir üç sayı performansına ulaştı. İkisinden birini ya da ikisini birden sergilemesi bu sezon Yunan başkentinde çok işe yarayacaktır.

6. Khalifa Diop, Baskonia Vitoria-Gasteiz

EuroCup istatistikleri: 8.2 sayı, 4.9 ribaund, 10.6 verimlilik puanı

Kariyerinde sadece bir kez 7 dakika EuroLeague’de forma giyen Diop, Vitoria-Gasteiz’e son EuroCup şampiyonu ve eski bir EuroCup Yükselen Yıldızı olarak geldi. Sadece 21 yaşında olan Diop’un varlığı Baskonia ön sahasına sertlik, atletizm ve boyut getiriyor.

5. Joel Parra, FC Barcelona

EuroCup istatistikleri: 12.9 sayı, yüzde 39.3 üçlük, 14.4 verimlilik

En iyi genç İspanyol oyunculardan biri olan Parra, bu yaz Badalona’dan Barcelona’ya bir transfer yaparak EuroCup’tan EuroLeague’e geçiş yaptı. 23 yaşındaki forvet boyu, menzili ve çok yönlülüğüyle yıldız adayı olabilir.

4. Tyrique Jones, Anadolu Efes

EuroCup istatistikleri: 12.7 sayı, 8.0 ribaund, 19.0 verimlilik

Bitmek bilmeyen enerjisi ve çemberin üzerinde oynama becerisiyle Tyrique Jones, EuroCup’da sezonun İkinci Takımı’na seçilerek Türk Telekom’u 2023 EuroCup Finalleri’ne taşırken kısa sürede kıta çapında birçok hayran buldu. Şimdi çalışkan karakterini Efes’e taşıyor ve burada Jones’u sık sık haftanın hareketlerinde görmeyi bekleyebilirsiniz.

3. Yago dos Santos, Kızıl Yıldız

EuroCup istatistikleri: 13.0 sayı, 6.1 asist, 17.6 verimlilik puanı

Brezilyalı ufak tefek oyun kurucu Dos Santos, geçtiğimiz sezon ratiopharm Ulm hücumunu EuroCup Çeyrek Finalleri’ne ve Almanya Ligi şampiyonluğuna taşıyarak büyük bir hayal gücü ve yaratıcılık sergileyerek tüm Avrupa kıtasını kasıp kavurdu. Pasları Kızılyıldız taraftarlarını heyecanlandırırken rakip EuroLeague savunmalarının da başını ağrıtacak.

2. Aleksander Balcerowski, Panathinaikos

EuroCup istatistikleri: 8.6 sayı, 3.8 ribaund, 10.6 verimlilik

Balcerowski EuroLeague’e ilk kez 2018-19 sezonunda genç bir oyuncu olarak adım attı ve o zamandan beri 2021 ve 2023’te EuroCup Yükselen Yıldız ödüllerini kazandı ki Gran Canaria’yı EuroCup şampiyonluğuna da taşıdı. Hızlı, uzun ve atletik artı dış şut tehditi var, artık bu yeteneklerini Avrupa’nın elitleri arasında sergileyecek.

1.Jerian Grant, Panathinaikos

EuroCup istatistikleri: 14.9 sayı, 6.1 asist, 18.7 verimlilik puanı

Son EuroCup MVP’sinin bu listenin başında olması çok doğal. Şu ana kadar 2021-22 sezonunda Milan formasıyla 26 sınırlı EuroLeague maçına çıkan Grant, turnuvadaki ikinci maçında kendisini bir sezon önce EuroCup’ın en değerli oyuncusu yapan çok yönlü yeteneklerini koç Ataman yönetiminde sergilemeyi umuyor.