2023-24 Sezonunda NBA Takımlarının Ne Kadar Bütçesi Olacağı Açıklandı

2023-24 Sezonunda NBA Takımlarının Ne Kadar Bütçesi Olacağı Açıklandı

13 Eylül 2022 Kapalı Yazar: baskethaber basket

NBA, sadece basketbolun zirvesinde yer alan bir lig değil aynı zamanda bir spor organizasyonu olarak da her zaman rekabet seviyesini üst düzeyde tutmaya başaran bir sisteme sahip.

Her sezon ligi en kötü galibiyet yüzdesiyle bitiren takımlarının draftta üst sıradan seçim yaparak kadrosunu genç yeteneklerle güçlendirebilmeleri ve aynı zamanda takımların çok yüksek maaşlar vererek dengeyi bozmasını önlemek için kurulan maaş sınırlaması rekabet seviyesine korumak adına güzel örneklerden bazıları.

NBA takımları, belli istisnai durumlar haricinde ligin belirlediği maaş bütçesinin üstüne çıkamıyor. Çıkmak istediğinde de lüks vergisi ödemek zorunda kalıyorlar.

Lig gelirlerinin son yıllarda ciddi şekilde artması maaş bütçelerine de aynı oranda yansımıştı ve maaş bütçe sınırı 2022-23 sezonunda 123.7 milyon dolar olarak belirlemiş, lükse vergisi sınırı ise 150.3 milyon dolar olarak açıklanmıtı.

The Athletic’in haberine göre 2023-24 sezonuyla beraber yeni bir güncelleme geliyor ve maaş bütçesi arttılarak 134 milyon dolar seviyesine, lüks vergisi sınır da 162 milyon dolara çıkıyor.