2023 Dünya Kupası Takım Analizi: Fildişi Sahili

2023 Dünya Kupası Takım Analizi: Fildişi Sahili

24 Ağustos 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Fildişi Sahili, FIBA AfroBasket 2021 ve Afrika Elemeleri’ndeki başarılarını geliştirmeye çalışırken, FIBA Dünya Kupası’na üst üste ikinci kez katılacak.

Kadro

The Elephants kadrosuna baktığımızda Afrika Elemeleri’nde 12 maçın tamamında forma giyen 2019 Dünya Kupası kadrosunda yer alan Vafessa Fofana, 36 yaşındaki Souleymane Diabate ve 24 yaşındaki Maxence Dadiet hala takımda yer alıyor. Diabate ve Dadiet Afrika Elemelerinin dokuzunda oynadı.

Bu oyuncuların Nisre Zouzoua ve Assemian Moulare ile birlikte çekirdek oyuncular olması bekleniyor.

Diabate FIBA.basketball’a yaptığı açıklamada “Motivasyonum ülkemi temsil etmek” dedi. “Bu harika bir şey. Ülkemi ve soyadımı temsil ediyorum. Geldiğim yerde, bir kez daha dünyanın en iyileriyle birlikte bu seviyede olmak inanılmaz.”

2010’da ve 2019’da Dünya Kupası’nda oynayan Diabate bu nedenle takıma bolca deneyim getirecek.

Ucu Açık Soru

Genç oyuncular veteranları tamamlayabilir ve takımın ihtiyacı olduğunda bir kıvılcım sağlayabilir mi?

Moulare yakın zamanda milli takıma çağrılarak potansiyelini göstermeye başladı ve altı Afrika Elemeleri karşılaşmasında maç başına 11.7 sayı, 3.3 ribaund ve 1.8 asist ortalamaları yakaladı.

Moulare, 28 Temmuz’da Çek Cumhuriyeti’ne karşı alınan Dünya Kupası hazırlık maçında 15 sayı atmıştı, bu nedenle İlk Tur’da son şampiyon İspanya, FIBA Dünya Sıralamasında 13. sırada yer alan Brezilya ve Asya’nın güçlü ekiplerinden İran’a karşı oynanacak zorlu maçlarda gençlerin coşkusu ve enerjisi çok işe yarayabilir.

Olumlu Senaryo

Fildişi Sahilleri beşinci kez katıldıkları Dünya Kupası’nda bir atılım yaptı ve birden fazla galibiyet elde etti. Dünya Kupalarındaki en iyi dereceleri 1-4 ile 2010 yılında Türkiye’de düzenlenen turnuvada elde ettikleri sonuç. G Grubunda sadece bir maç kazanmış olsalar bile, H Grubundaki diğer iki takımdan birine karşı 17-32. Klasman Turunda bir galibiyet daha alma fırsatına sahip olacaklar.

Bunu yapmak bir Afrika ülkesi için önemli bir başarı olarak görülecek ve aynı zamanda sıralama açısından şimdiye kadarki en iyi derecelerini elde etmelerine neden olacaktır.

Eleme grupları sırasındaki ivme mükemmeldi.

Diabate, “Takım içindeki atmosfer harikaydı ve genç oyuncularla tecrübeliler arasında iyi bir denge vardı” dedi. “Hedef herkes için aynıydı: Önce takım, kimse takımın üstünde değil ve iyi bir antrenör kadromuz da vardı.”

Kötü Senaryo

Elephants’ın 21. veya daha kötü bitirme serisi dört Dünya Kupası’na uzanıyor ve takım bu yılki organizasyonda adından söz ettirmenin bir yolunu bulamıyor. Tecrübeli keskin nişancı Stephane Konate, tecrübeli guard Guy Edi ve FIBA AfroBasket 2021’de heyecan verici bir finalde Tunus’a kaybettiklerinde All-Star Beşi’ne seçilen vatandaşlığa kabul edilmiş power forvet Matt Costello’nun yokluğu muhtemelen canlarını sıkacak.