2023 Dünya Kupası Takım Analizi: İtalya

2023 Dünya Kupası Takım Analizi: İtalya

23 Ağustos 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

İtalya‘nın uluslararası basketbolda zengin bir geleneği var ancak 2004 Olimpiyatları’ndan bu yana büyük bir organizasyonu ilk dörtte bitiremediler. Azzurri, Filipinler’de bunu değiştirmeyi umuyor.

Kadro

İtalyanlar, tecrübeli liderler ve bir sonraki adımı atmaya hazır yetenekli genç oyunculardan oluşan güçlü bir karışıma sahip. Tüm bunları bir araya getirdiğinizde İtalya’nın 2023 FIBA Basketbol Dünya Kupası’nda podyum mücadelesi vereceğini söyleyebiliriz. İtalya, her takımı ciddi şekilde zorlayacak kadar güçlü bir kadro oluşturdu.

Keskin nişancı Simone Fontecchio ilk sezonunda NBA’de kendini kanıtladı ve takım Luigi Datome, Nicolo Melli, Achille Polonara, Giampaolo Ricci ve Stefano Tonut gibi tecrübeli liderlere sahip.

Marco Spissu oyun kurucu olarak gerçek bir lider haline gelirken Gabriele Procida ve Matteo Spagnolo şans verildiğinde parlayabilecek iki yetenekli genç.

Soru İşareti

İtalya FIBA EuroBasket 2022’de neler yapabileceğini gösterdi: 16. Turda Sırbistan’ı şok etti ve ardından Çeyrek Finalde Fransa’yı uzatmaya götürdü. Takım sadece yetenekli değil, aynı zamanda son derece rekabetçi ve enerjik baş antrenörleri Gianmarco Pozzecco tarafından her zaman daha iyisini yapmaya zorlanıyorlar.

Azzurri son yedi FIBA turnuvasının altısında ilk sekize girmeyi başardı ancak bir kez bile Yarı Finale yükselemediler. İtalya bu kadrosuyla nihayet çıkışa geçebilecek mi?

İyi Senaryo

Pozzecco’nun elinde bir süredir birlikte oynayan sağlam bir oyuncu grubu olduğu için İtalya kampında umut yüksek. Takım, EuroBasket’teki son performansının verdiği güven ve motivasyonla hareket edecek. 16 saniye kala Fontecchio iki serbest atışı kaçırmasaydı, İtalya Fransa karşısında 77-75 öndeyken daha iyi bir performans sergileyebilirdi. Fransa daha sonra uzatmayı zorlamak için sayı buldu ve kazanarak Yarı Finale yükseldi.

Kimya, zeka, sertlik ve üç sayılık atışlar onların doğal güçlü yanları olacak.

Buna Fontecchio, Spissu, Procida ve Spagnolo’nun liderlik yapacağı bir yıl daha eklendiğinde İtalya 1978’den bu yana Dünya Kupası’nda ilk kez ilk dörde girmeyi hayal edebilir.

Kötü Senaryo

İtalya coşkulu basketbolunu ortaya koyup ritmini bulursa hiç bir rakip güvende değildir! Ancak İtalya’nın da endişeleri var. 30 yaş üstü veteranlar yıpranıyor; Nicolo Melli turnuvadaki diğer uzunlarla başa çıkamıyor; genç silahlar biraz baskı alında bunalmış durumda; hücum duraklıyor ve takımın güçlü savunmasını ödüllendirecek kadar sayı üretemiyorlar.

Pozzecco bu takıma enerji verebilir ama sonuçta gidişatı belirleyecek ve sahada kazanacak olan oyunculardır.