2023 Dünya Kupası Takım Analizi: Filipinler

2023 Dünya Kupası Takım Analizi: Filipinler

23 Ağustos 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

2023 FIBA Basketbol Dünya Kupası‘nın Grup Aşaması ve Final Turu ev sahibi Filipinler için baskı ve beklentiler yüksek olacak. Takımla ilgili hala pek çok endişe var ancak enerjik taraftarların Gilas Pilipinas’ı başarıya taşıyabileceği umuluyor.

Kadro

Chot Reyes’in takımına, devşirme statüsündeki Utah Jazz’ın yıldızı Jordan Clarkson liderlik edecek, Gilas’a ciddi bir skor tehdidi sağlayacak. Kadroda ayrıca genç uzun Kai Sotto, Kiefer ve Thirdy Ravenna kardeşler, nişancı Bobby Ray Parks, Jr ve pivot June Mar Fajardo da yer alıyor.

AJ Edu da fiziksel yapısıyla etki yaratabilecek bir diğer oyuncu. Reyes’in guard pozisyonunda sağlıklı bir Dwight Ramos’a ihtiyacı olacak, Jaime Malonzo ve Rhenz Abando ise takıma ekstra dinamizm katabilir.

Soru İşareti

Dünya Kupası’na giden Gilas hakkında sadece tek bir soru yok. Birkaç soru var. Reyes’in Clarkson’a nasıl skor desteği verebileceğini bulması gerekiyor. Tutarlılık ve kimya eksikliği konusunda endişeler var. Asya Elemeleri’nde sadece bir oyuncu – Ramos – altı maçtan fazla oynadı.

Bir başka endişe de Clarkson’ın geç gelişi ve Sotto’nun 15 Ağustos’a kadar hazırlıklara katılmasını engelleyen sırt problemiyle ilgili olmalı. Hareketli parçalar birbirlerine güvenebilecek bir birim oluşturmak için zamanında nasıl bir araya gelecek?

İyi Senaryo

Manila’daki taraftarların muhteşem desteği takımı, ilk hedef olan grup aşamasını geçmeye taşıyabilir. Clarkson hayatının en iyi basketbolunu oynarken, Edu ve Sotto da hücumda takıma yardımcı oluyor ve turnuvaya endişe içinde giren savunmayı destekliyor.

Şutörler de turnuva boyunca ateşli kalmaya devam ediyor ve Gilas İkinci Tura fırtına gibi giriyor.

Kötü Senaryo

Dünya Kupası öncesinde sırtındaki bir sorunla uğraşan ve turnuva başlamadan sadece 10 gün önce antrenman yapabilecek duruma gelen Kai Sotto’nun durumu %100 değil.

Clarkson, Gilas’ın şutörlerinin her açık pozisyonu kaçırmasıyla hücumda hiç destek alamıyor.

Takımın kimyası da hiçbir zaman uyuşmuyor ve bu da savunmada büyük sorunlara yol açıyor.

Bu endişelerin üçü de ters giderse bu bir felaket senaryosu olur. Hikayenin farklı olmasını sağlamak Reyes’in görevi.