2023 Dünya Kupası Takım Analizi: Meksika

2023 Dünya Kupası Takım Analizi: Meksika

23 Ağustos 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

2014 yılında Meksika 40 yıl aradan sonra tek FIBA Dünya Kupasını oynadı ve kolaylıkla 16. Tura ulaştı. 12 Savaşçı bu başarıyı tekrarlayacak güce sahip olduğunu biliyor.

Kadro

Hız, patlayıcılık ve sahanın her yerinden şut tehdine sahip olan guardlara sahipler. Koç Omar Quintero 2021’den beri takımın başında ve Paul Stoll, Pako Cruz, Orlando Mendez ve Gabriel Giron’a istedikleri kadar şut atmalarına izin vermekte bir sakınca görmüyor çünkü böyle bir basketbol Meksika’ya son iki yılda ABD karşısında bile birkaç galibiyet kazandırdı!

Pivot Gustavo Ayon’un artık bir seçenek olmamasından sonra arka alan felsefesine geçiş bekleniyordu, orta alan artık Daniel Amigo’nun perdeleme yapmak için ideal olan devasa gövdesine ve double-double tehdidi olan Joshua Ibarra’ya ait.

Ucu Açık Soru

Zayıf halka olarak görülmeleri bir ya da iki takıma sürpriz yapmalarına yardımcı olacak mı?

Çünkü 2014’teki son 16’ya kalma başarısını tekrarlamak için buna ihtiyaçları olacak. İlk Tur gruplarında Litvanya ve Karadağ iki favori olarak yer alıyor ve eğer ilerlerlerse muhtemelen 2014’teki ilk eleme maçında onları yenen Amerika Birleşik Devletleri ile bir randevuları daha olacak. Yeni Zelanda ve Yunanistan da bu kuranın diğer tarafında yer alıyor.

Bu beş takım da FIBA Dünya Sıralamasında Meksika’nın üzerinde yer alıyor. Ancak 2021’de yukarıda bahsedilen Olimpiyat ön elemelerinde Rusya da vardı ve Meksika onları yine de yenmeyi başardı.

Olumlu Noktalar

Bu adamların göğüslerinde Meksika yazan formayı giydiklerinde hissettikleri tutkuyu tarif etmek çok zor. Kendinize bir iyilik yapın, Meksika’nın maçlarından birini izleyin, onları küçümsemekten çekinmeyin ve arka arkaya şutları soktuklarını ve tüm dünyada bayramlarıymış gibi kutlamaya başladıklarını gördüğünüzde hayran kalmaya hazır olun.

Evet, tüm takımlar büyük bir organizasyondayken tutkuyla oynar ama Meksika’da bu daha üst seviyelerde, bir tür gurur meselesine dönüştürüyorlar bu tarz turnuvaları.

Olumsuz Noktalar

Fiziksel üstünlük önemlidir. 2022’de Meksika, AmeriCup’ta 2.01m’den uzun sadece beş oyuncuya sahipken, gruptaki rakipleri Karadağ ise Filipinler’de sekiz oyuncuya sahipti.

Rokas Jokubaitis büyük olasılıkla Litvanya’nın kadrosundaki en kısa oyuncu olacak, ancak 1.94m boyuyla Meksika’nın 2022’deki 12 oyuncusunun en uzun yarısında yer alacak. D grubunda bu iki rakiple karşılaşmak kelimenin tam anlamıyla “uzun” bir sıanv olacak.