2023 Dünya Kupası Takım Analizi: Karadağ

2023 Dünya Kupası Takım Analizi: Karadağ

23 Ağustos 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Ortalama olarak dünyanın en uzun ikinci ülkesi olan Karadağ, 2019’da Çin’de elde ettiği 25.’lik derecesini geliştirmek için 2023 FIBA Dünya Kupası‘na tüm kulelerini getiriyor.

Kadro

Hollanda’da yaşayan ortalama bir erkek 183.78 santimetre boyunda ve onu 183.30 ile ortalama bir Karadağlı takip ediyor. Dünyanın en uzun ikinci ülkesi ve Dünya Kupası’ndaki 32 ülke arasında en uzunu olan Karadağ’ın ön alanının kalabalık olması şaşırtıcı değil. Nikola Vucevic ve Bojan Dubljevic gibi ikiz kulelerden güç alıyorlar ve Nemanja Radovic ile Marko Simonovic de yedek kulübesinde şans bekliyorlar.

Vladimir Mihailovic’in dışarıdan etkili bir şutu var ve Kendrick Perry de onu son sekiz yıldır Avrupa’da bir güç haline getiren elit elleri ve çabukluğuyla arka alana enerji getirecek.

Ucu Açık Soru

Burada olmaktan mutlular mı yoksa zirvede bir kez daha görünmekten daha fazlasını mı istiyorlar? Çünkü Çin 2019’da, Karadağ’ın Brezilya, Yunanistan ve Yeni Zelanda karşısında 0-3’lük bir skorla yetindiği ve sonunda Japonya karşısında tek galibiyetini alarak turnuvayı 25. sırada bitirdiğini görmüştük, elemelerdeki enerjileri kaybolmuştu…

Nüfus büyüklüğü açısından Dünya Kupası’na katılmaya hak kazanan en küçük ülke olmak onları tatmin etmiş gibiydi…

Artık en küçük ülke değiller, Yeşil Burun bu ünvanlarını çaldı, şimdi en uzun olmaya odaklanabilirler. Belki de koç Bosko Radovic, küçük-büyük benzetmesini kullanarak onları Dünya Kupası’nda grubun zirvesine tırmanan en küçük ülke olarak yeni bir başarıya taşır.

Olumlu Noktalar

FIBA EuroBasket 2022’de Belçika, Bulgaristan ve grubun ev sahibi Gürcistan karşısında aldıkları üç rahat galibiyetle ilham verdiler ve Almanya’daki son 16 Turu maçında Almanya’yı 40 dakika boyunca zorladılar ama altı sayı farkla kaybettiler.

Karadağ rekabetçi bir görünüm sergiledi ve bu da 2019’da Çin’de oynadıkları turnuvaya göre bariz bir yükseliş oldu. Artık büyük etkinliklerdeki varlıklarını bir alışkanlık haline getirdiklerine göre, yükselmek, savaşmak, ilk 10’da veya daha üst sıralarda bitirmek açısından yeni rekorlar kırmak için harika bir konumdalar. Bu er ya da geç olacak, sağlam bir temelleri var.

Takım Nikola Vucevic’in yeteneğine entegre olabilir ve başarıya aç kimliklerini sahaya koyabilirse, iyi şeyler olacaktır.

Olumsuz Noktalar

Karadağ’ın Çeyrek Finale çıkma şansını yakalayabilmesi için Meksika, Mısır ve Litvanya’ya karşı grubunu süpürmesi gerekiyor çünkü komşu grupta ABD ve 2019’da Karadağ’ı mağlup eden iki takım Yunanistan ve Yeni Zelanda yer alıyor.

Ayrıca, Karadağlı devlerin ilk turda daha tempolu rakiplere, özellikle de Meksika’ya nasıl adapte olacaklarını göreceğiz.