2023 Dünya Kupası’nda Ev Sahiplerinden Biri Turnuvada Yer Alamayabilir!

2023 Dünya Kupası’nda Ev Sahiplerinden Biri Turnuvada Yer Alamayabilir!

5 Ağustos 2020 Kapalı Yazar: baskethaber basket

2023 FIBA Dünya Kupası, tarihte bir ilke sahne olacak çünkü ilk defa bir Dünya Kupası organizasyonuna 3 ülke birden Endonezya, Japonya, Filipinler ev sahipliği yapacak.

Geçtiğimiz günlerde ise oldukça ilginç bir konu çıktı ortaya. Ev sahipleri arasında bulunan Endonezya’nın Dünya Kupası’nda yer alabilmek için 2021’de düzenlenecek Asya Kupası’nda en iyi 8 takımdan biri olması gerekiyor. Bunu başaramazlarsa Dünya Kupası için düzenlenceek Asya Elemeleri’nde mücadele etmeleri gerekecek.

FIBA’dan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

FIBA Yönetim Kurulu, 2023 FIBA Dünya Kupası’nın ev sahiplerinden Endonezya’nın turnuvaya otomatik katılımı ile sportif hak etme kriterleri konusunda karar aldı. Erkek Milli Takımı’nın 2021 Asya Kupası’nda ilk sekiz takım arasında yer alması hâlinde Endonezya, Dünya Kupası’na doğrudan katılım sağlayacaktır.

FIBA Resmi Web Sitesi

2023 Dünya Kupası’nın diğer iki ev sahibi Japonya ile Filipinler zaten 2019 Dünya Kupası’nda oynayarak doğrudan yer alma hakkı kazanmışlardı. Endonezya ise Asya Kupası’nda ilk 8 sırada yer alırsa ülke tarihinde ilk kez bir Dünya Kupası’nda yer alma başarısı gösterecek.

25 Ağustos – 10 Eylül tarihleri arasında Endonezya, Japonya, Filipinler’in ev sahipliğinde yapılması planlanıyor. Grup maçları 3 farklı ülkede oynanacak. Turnuvanın final etabı ise Filipinler’in başkenti Manila’da gerçekleştirilecek.

Turnuvada yine 32 takım yer alacak ve 2019 Dünya Kupası’ndaki format geçerli olacak. Dünya Kupası elemelerinde ise 80 takım mücadele ederken karşılaşmalar Kasım 2021 – Şubat 2023 tarihleri arasında oynanacak.