İDDİA: Panathinaikos, Lessort’a Teklifini İletti (Analiz)

İDDİA: Panathinaikos, Lessort’a Teklifini İletti (Analiz)

4 Haziran 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Panathinaikos, gelecek sezon için koç Ataman ile anlaştı ve kadroda da revizyona gidiyor.

Telesport’un haberine göre Partizan’da yıldızı parlayan Mathias Lessort‘a yıllık 1.5 milyon Euro’dan 2 yıllık kontrat tekliflerini ilettiler. Diğer taraftan koç Obradovic de Fransız uzunun takımda tutulmasını özellikle istiyor.

2.06 metre boyunda olan 27 yaşındaki Lessort, Euroleague sahnesinde 38 maçta ortalama 30 dakika süre alırken 12.0 sayı, yüzde 67.6 ikilik, 7.1 ribaund, 1.4 asist, 19.1 verimlilik puanı çok önemli bir katkı vermiş ve sezonun en iyi beşine de seçilmişti!

OYUNCU ANALİZİ:

Fransız uzun boyalı alanda atletizm, fiziksel oyun ve enerji konularında ligin en iyi uzunlarından biri kuşkusuz. Ribaundlar, bloklar gibi konularda da atletik özellikleri ile önemli katkı verdiğini gördük. İkili oyun savunmasında koç Obradovic’in ellerinde kendisini daha da geliştirdi ki bu alanda çok faydalı oldu, takım hücumlarına seviye atlattı adeta. Çabuk ayakları ile devrilirken aldığı pozisyonları güçlü bitirişleri sayesinde baskete çevirebilen, oyunu basit oynayan bir uzun. Sırtı dönük pozisyonlarda da eskisine göre daha faydalı oluyor, ayak hareketlerini geliştirdi. Bunlara ek olarak motoru yüksek bir uzun, hızlı hücumlara takımla çıkabiliyor, açık sahada da etkili oluyor. Savunmada ise doğuştan yetenekli bir isim. Fiziksel artıları ve atletizmi, artı çabuk ayakları sayesinde adam değişmes savunmasında kısalar karşısında da sıkıntı yaşamayan bir isim.

Geliştirmesi gereken noktalara bakacak olursak… Hücumda sınırlı bir isim. Hem dribbling üst tehditi az çünkü top tekniği vasat hem de dış şut hatta orta mesafe tehditi yok. Bunun yanında her ne kadar koç Obradovic ile pasör özelliklerini geliştirmeye başlamış olsa da henüz yeterli noktada değil. Gerek alçak postta gerekse ikili oyunlardaki kısa devrilmelerde bu kritik ekstra hamleleri yapabilecek düzeyde değil.

Koç Ataman’ın Pana’da kuracağı kadronun yeni Dunston’ı olabilecek bir isim Lessort. Atletizm, enerji, savunma, ribaundlar gibi konularda Euroleague seviyesinde kendisini kanıtlamıştı. Bu sezon ikili oyularda sergilediği etkili bitirişlerle de artık çift yönlü bir silah olarak kendisini Euroleague’deki elit uzunlar arasına koymuş oldu.